Ajankohtainen tähtikartta

Suomi sai uuden presidentin.

Lila Patrikainen

Suomen presidentiksi valittiin 5.2.2012 käydyssä vaalissa kokoomuslainen varatuomari ja pankkiiri Sauli Väinämö Niinistö. Vaikka hänen kilpakumppaninsa Pekka Haavisto sai taakseen suoranaisen kansanliikkeen, niin loppujen lopuksi hän ei voinut Niinistön vahvalle kannatukselle mitään. Niinistö valittiin presidentiksi 62,2% kannatuksella. Sauli Niinistö on Wikipedian mukaan syntynyt 24.8.1948 Salossa ja eri lähteet tietävät hänen syntymäkellonajakseen 5 aamulla. Kartta näyttää näillä tiedoilla tältä:

Niinistön Aurinko sijaitsee Neitsyen ensimmäisessä asteessa yhtymässä Leijonan viimeisessä asteessa sijaitsevaan nousumerkkiin. Sekä nousumerkki että Aurinko ovat parhaillaan vahvan Neptunus-transiitin alaisia. Kuu on hänellä Oinaassa, mm. yhteiskuntaa, lakiasioita ja ulkomaita symboloivassa 9. huoneessa. Planeettapainotus on tuli- ja maamerkeissä. Näillä ominaisuuksilla hän voisi olla hyvinkin räiskyvä ja kriittinen persoona, mutta kun nousumerkin tuntumassa sijaitsee Saturnus, niin hänen itsensä mainostamat puolivallattomat ja muiden mainitsemat kärsimättömät ominaisuudet eivät tule kovin helposti julki. Saturnus askendentilla antaa ihmisestä luotettavan, uutteran, asiantuntevan ja hillityn, ehkä myös hieman etäisen vaikutelman. Askendentin Saturnus ei automaattisesti tee kenestäkään automaattisesti presidenttiä, mutta moni vastaavalla sijainnilla varustettu ihminen on päätynyt vähintäänkin oman yhteisönsä tai työpaikkansa nokkamieheksi. Myös Auringon tarkka yhtymä nousumerkille viittaa usein henkilöön, joka haluaa tai joutuu olemaan näkyvässä asemassa työssään tai muussa elämässään. Ja vaikka kyseessä olisi dynaaminen ja itsenäinen henkilö, joka kulkee omia latujaan, niin hänen asemansa on usein riippuvainen muiden kannatuksesta. Suhdetoiminta ei kartan mukaan ole välttämättä Niinistön suurin vahvuus, mutta poliittisesti näkyvässä tehtävässä hän joutuu väkisin tätä opettelemaan.

Sauli Niinistö on siis Aurinkomerkiltään Neitsyt, jonka vahvuuksia ovat monipuolisuus, analyyttisyys, oppimishalu, käytännöllisyys ja asiantuntevuus, jota vielä vahvistaa nousulla sijaitseva Saturnus. Neitsyelle on tärkeää tuntea itsensä tarpeelliseksi ja hän hakeutuu tilanteisiin ja töihin, joissa hän voi tätä tarvettaan toteuttaa. Neitsyt on hyvä huomaamaan virheitä ja puutteita ja jos hän on terve yksilö, hän myös kykenee tekemään näille puutteille jotakin. Kaksiteräisiä miekkoja voivat olla perfektionismi, yksityiskohtiin takertuminen ja huono kritiikinsietokyky, vaikka Neitsyt usein onkin kärkäs arvostelemaan muita. Saturnus-vaikutteinen Neitsyt pyrkii välttymään kritiikiltä suoritumalla kaikesta mahdollisimman täydellisesti ja usein hän tässä onnistuukin. Sanomista tulee harvoin, mutta kun sitä tulee, niin tällaisella henkilöllä voi olla melkoisia vaikeuksia ottaa kritiikkiä vastaan. Ärsyyntyessään Nousu-Leijona ja Kuu-Oinas osaa varmasti järjestää kohtauksen ainakin privaatisti kotioloissaan, vaikka julkisesti säilyttäisikin tyylikkään asiallisen linjansa.

Niinistön asiantuntemus on kartankin mukaan selvästi talouspuolella ja muut tehtävän vaatiman asiantuntemuksen hän oppii varmastikin käytännön työssä ja perehtymällä tehtäviinsä mahdollisimman hyvin etukäteen sekä analysoimalla tarkasti kaiken koetun jälkikäteen. Analysointitarpeesta voi syntyä vielä useampikin kirja, mikäli karttaa on uskominen. Hänessä on luova puolensa, jonka sytyttää erityisesti kotiin, sukuun, kotimaahan ja tunteisiin liittyvät asiat sekä tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden arvot.


 «TULOSTA TEKSTI

  | pages powered and designed by aboanet