Maailma vuonna 2017

Suomi vuonna 2017:

Vuotta 2017 leimaavat pitkälti jo marras-joulukuussa 2016 alkaneet planeettakuviot, jotka pitävät pintansa vuoden ajan. Nämä planeettakuviot ovat:

 • -Jupiterin neliö Plutolle
 • -Jupiterin oppositio Uranukselle
 • -Saturnuksen kolmio Uranukselle
 • -Saturnuksen neliö Chironille
  Jupiter, Uranus ja Pluto muodostavat keskinäistä T-ristiä, jota voi pitää varsin hankalana ja jännitteitä purkavana kuviona. Maailmalla nähdään ehkä mellakoita, mielenosoituksia tai suoranaisia vallankaappauksiakin. Kuvio voi heijastua myös pienempiin yhteisöihin, kuten esimerkiksi yrityksiin, joissa tyytymättömyys vallitseviin olosuhteisiin näkyy kapinointina ja ulosmarsseina. Yleisesti ottaen kuviota leimaa nopeus ja yllätyksellisyys. Yllättäviä uutisia voidaan kuulla esimerkiksi kuningashuoneista, viihdemaailmasta tai tieteen ja urheilun kehdoista. Valitettavasti myös erilaiset onnettomuudet ovat hyvinkin mahdollisia.

  T-ristin ei tarvitse olla kuitenkaan vain negatiivinen vaikutuksiltaan. Se voi tuoda mukanaan myös menestystä, innovaatioita ja kehitystä. Kehitysideat ovat ehkä muhineet jo pidemmän aikaa pinnan alla etenemättä mihinkään. Nyt hiljainen pohjatyö saattaakin saada valtavasti huomiota ja edetä isoin harppauksin eteenpäin. Myös talousasioissa nähdään yllättäviä käänteitä. Jotkut saavat ehkä hieman yllättävältäkin taholta tarvitsemansa investoinnit, joita ilman mitään ei muuten saataisi aikaiseksi.

  Ihmisillä voi olla huomattava tarve pitää hauskaa, toteuttaa itseään vapaasti ja luoda ehkä hieman villiäkin alakulttuuria. Tosikkomaisuus ja jurotus yritetään karkottaa huumorilla, viihteellä ja villityksillä. Tämä voi korostua erityisesti Suomessa, jonka syntymäkartan Auringolle ja laskumerkille Saturnus on tehnyt viime vuonna yhtymää. Jos kanssaihmiset ovat tuntuneet erityisen happamilta ja pessimistisiltä, niin astrologi syyttää siitä Saturnusta. Kyseisen planeetan vaikutus on nyt väistymässä, mutta Neptunus jää vaikuttamaan vahvasti Suomen kartalle korostaen unelmien perässä juoksemista ja henkisiä arvoja, mutta valitettavasti myös eksyksissä oleminen ja todellisuuspakoinen toiminta näkyy ja kuuluu katukuvassa. Neptunus tuonee myös näkyviin Sote-uudistuksen käytännön vaikutukset. Poliittisessa mielessä vihervasemmiston puolella nähdään paljonkin liikehdintää, ehkä jonkinlaisena vastaiskuna vahvana jyllänneelle oikeistopopulismille.

  Tämän vuoden erikoisuus on, että yksikään planeetta Jupiterista ulospäin ei ole minkään merkin alussa. Kaikki planeetat Jupiterista Plutoon liikkuvat asteiden 9-29 välillä. Tähän tulee muutos vasta aivan vuoden lopulla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kunkin kuukauden loppupuolella syntyneet voivat viettää hyvinkin tasaista ja rauhallista vuotta. Ehkä tämä tarkoittaa joidenkin kohdalla suoranaista tylsyyttä. Mikäli takana on taas myllerrysten täyttämiä vuosia, tämä voi olla joillekin tervetullut olotila. Ainoa tärkeämpi kuvio, joka koskettaa tätä ryhmää, on Venuksen peräytyminen maalis-huhtikuussa. Tällöin ihmissuhteita on arvioitava uudelleen, menneisyydestä tulee vastaan vanhoja tuttuja ja raha-asiatkin on syynättävä tavallista tarkemmin.


   «TULOSTA TEKSTI

 •   | pages powered and designed by aboanet