KLIKKAA JA LUE OMA KUUKAUSIHOROSKOOPPISI!

OinasHärkäKaksosetRapuLeijonaNeitsytVaakaSkorpioniJousimiesKaurisVesimiesKalat

MILTÄ NÄYTTÄÄ VUOSI 2020 ASTROLOGISESTI?

YLEISTÄ

Vuosi 2020

Lokakuun yleisnäkymä
Lokakuu voi olla nimensä mukaisesti lokainen tai sitten se on mitä kauneinta ruskan aikaa. Astrologisessa mielessä eletään hyvätapaisen, oikeudenmukaisen ja ihmissuhteita korostavan Vaa’an aikaa. Tätä jatkuu 22.10 asti, jonka jälkeen saavutaan vuoden synkimpään merkkiin, Skorpioniin.

Lokakuussa Mars jatkaa peräytymistään Oinaan merkissä. Tämän lisäksi peräytymisjaksonsa aloittaa Merkurius 14.10. Kuukauden loppupuoli voikin olla täynnä erilaisia väärinkäsityksiä, teknisiä ongelmia, myöhästymisiä, hätiköityjä päätöksiä ja menetettyjä hermoja. Jupiter ja Neptunus pysyvät kuitenkin tässä kuussa mukavassa sekstiilissä, mikä tuo hieman iloa pimenevään syksyyn. Koronaisessa syksyssä huvia revitään siitä, mistä sitä on revittävissä, vaikkapa kävelyretkistä tai kotikaraokesta.

Aurinkomerkit vuositasolla

Oinas 21.3. - 21.4.
Oinailla on vuodelle 2020 suuria suunnitelmia, mutta kyllä alkuvuosi voi mennä heiltä lähinnä selviytymistaisteluksi. Töitä on liikaa tai liian vähän, muut velvollisuudet painavat päälle ja talouskin on vähän niin ja näin. Vuodenvaihteessa yrittäjäksi ryhtyneet tai työpaikkaa vaihtaneet Oinaat saavat huomata, että he ovat arvioineet työmäärän aivan väärin. Stressitasot ovat korkealla aina maaliskuulle asti, ja Oinaan läheiset saavat kärsiä mahdollisista kiukunpurkauksista, joihin he eivät ole syyllisiä. Jotkut Oinaat tarvitsevat alkuvuodesta lääkitystä verenpaineeseen tai sydämentykytykseen. Alkuvuosi voi toki olla menestyksekäs – onhan Oinas varsin kunnianhimoinen, mutta kyllä hän haluaisi menestyksen tulevan hieman helpommalla.

Helmi-maaliskuulla paineet pysyvät ennallaan, mutta rakkauden planeetta Venus tulee hieman viihdyttämään Oinaiden elämää. Vakiintuneet parit löytävät taas yhteisen sävelen, tekevät jotakin kivaa yhdessä ja nauttivat vain elämästä. Sinkkuoinailla voi olla vahvasti haku päällä ja ainakin pientä säpinää voi olla. Paineet muilla elämänalueilla voivat tosin kariuttaa orastavat suhteet heti alkuunsa.

Huhtikuulla paineet tuntuvat helpottavan huomattavasti ja Oinaat tuntevat olevansa kuin 1000 kiloa keveämpiä. Tämä ei kuitenkaan koske 13.-17.4. syntyneitä Oinaita, jotka painavat edelleen pitkää päivää. Muut Oinaat sen sijaan muistavat taas, mitä ilo ja hauskanpito olivat ja ottavat itselleen pitkästä aikaa erilaisia vapauksia. Ystävät, tuttavat ja kollegat nousevat arvoon arvaamattomaan ja Oinaatkin saavat huomata, että aina sooloilu ei kannata, vaan joukossa on voimaa.

Juhannuksen jälkeen Mars saapuu Oinaaseen ja pysyy siellä harvinaisen pitkään, aina tammikuulle 2021 asti. Tämä johtuu siitä, että Mars – Oinaan oma planeetta – peräytyy syksyllä. Oinaat voivat olla vuoden jälkimmäisellä puoliskolla energisiä kuin sähköjänikset, mutta impulsiivisuus ei ole aina hyväksi. Jotkut Oinaat taas kärsivät peräytymisjaksosta, ja he tuntuvat hetkellisesti menettävän kaiken itseluottamuksensa ja tarmonsa. Näin voi käydä etenkin siinä tapauksessa, että alkuvuoden haasteet ovat uuvuttaneet Oinaan. Loppuvuoden aikana Oinaiden on hyvä tasapainottaa energisyyttä (tai sen puutetta) sopivalla määrällä liikuntaa. Sinkkuoinailla on todennäköisesti juoksuaika loppuvuodesta ja seuraa voi löytyä rinnalle hetkeksi. Nyt kuitenkin valloittaminen on tärkeämpää kuin suhteiden kehittely. Tämäkin on ihan OK niin kauan, kuin molemmat osapuolet ymmärtävät, missä mennään. Muussa tapauksessa on riitoja ja ovenpaiskontaa tiedossa.

Härkä 21.4. - 22.5.
Vuodesta 2020 on tulossa Härille dynaaminen ja tuottoisa. Huhtikuun puolella ja Vapun tienoilla syntyneet Härät joutuvat uudistamaan elämäänsä joko tieten tahtoen tai olosuhteiden pakosta. Suoranaiset yllätyksetkin ovat mahdollisia, ja vaikka Härkä ei useinkaan pidä muutoksista, niin ne ovat kuitenkin hänelle pitkässä juoksussa hyväksi. Mitään uutta ei voi tulla tilalle, ennen kuin vanha jätetään taakse. Keväällä aivan merkkinsä alussa syntyneet Härät katsovat vielä, keihin he voivat luottaa. Luottopakkien kanssa Härkä jatkaa yhdessä eteenpäin yhteistyön merkeissä.

Alkuvuodesta on mahdollista, että huhtikuun Härkää kohtaa suoranainen onnenpotku, joka määrää hänen elämäänsä pitkälle eteenpäin.

Toukokuun puolella syntyneet Härät ovat ainakin vuoden alkupuoliskolla oikeita työmyyriä. Heidän järkevyytensä, taloudellisuutensa ja kestävyytensä nousevat nyt arvoon arvaamattomaan, ja heidän panoksensa rikastuttaa nyt pienempää tai isompaa taloutta. Tehoihmeitä ovat erityisesti 11.5. jälkeen syntyneet Härät. Toukokuun alkupuolella syntyneet Härät ovat puolestaan alkuvuodesta ja alkusyksystä hyvin luovia ja kokonaisvaltaisia, ja he pystyvät helposti hahmottamaan suuria kokonaisuuksia. Aika sopii hyvin vaikkapa lopputyön tekemiselle, kirjan kirjoittamiselle tai jopa elokuvan tekemiselle. Kesällä Härät kaipaavat ehkä hengähdystaukoa, mutta lomallakin ajatukset tahtovat pyöriä velvollisuuksien ympärillä.

Ihmissuhteiden kannalta harmonisinta aikaa on maaliskuu ja huhtikuun alku. Huhtikuun Häriltä saattaa mennä tässä vaiheessa kunnolla jalat alta. Tuoreissa suhteissa edetään nopeasti vaiheesta toiseen.

Kaksoset 22.5. - 22.6.
Vuosi 2020 alkaa Kaksosilla hieman päämäärättömissä tunnelmissa. Viime vuosi laajensi ehkä Kaksosen elinpiiriä ja toi mukanaan uusia tuttavuuksia, ja näillä mennään sitten eteenpäin. Tammi- ja helmikuussa Kaksonen toimii pitkälti hetken mielijohteesta tai jopa kavereiden tai pomon ehdolla. Parisuhteessa elävä Kaksonen hiihtää lähinnä kumppaninsa perässä. Tarmoa Kaksosella on ihan mukavasti, mutta elämä on hieman lyhytnäköistä. Kesäkuun toisella viikolla syntyneet Kaksoset ovat alttiita joutumaan erilaisiin ihmissuhdesotkuihin vuoden alussa ja miksei myöhemminkin. Reipas liikunta on suositeltavaa Kaksosille, ja parhaiten sopivat uinti, jooga, karate tai tanssi.

Huhtikuussa rakkauden planeetta Venus saapuu Kaksosiin ja viipyy merkissä elokuun alkuun asti. Tämä on Venukselle pitkä aika ja johtuu sen peräytymisliikkeestä touko-kesäkuussa. Kaksosille tämä on voimakasta ihmissuhteiden uudelleenarvioinnin aikaa. Vanhat heilat jostain vuosien takaa saattavat ilmestyä taas näköpiiriin ja Kaksonen joutuu miettimään, janottaako vanha suola tai onko kaunan aiheet käsitelty loppuun. Nykyisissäkin suhteissa voi olla jonkinlainen kriisi ja aikalisä on tarpeen. Kesän ilmavammat energiat sopivat kuitenkin Kaksosille alkuvuotta paremmin ja monet Kaksoset tuntuvat saavansa aivonsa takaisin tahmaisempien kuukausien jälkeen.

Syksyllä Mars liikkuu pitkän aikaa Oinaassa ja tämä antaa Kaksosellekin mukavasti potkua elämään. Vaikutus on vienompi kuin monella muulla merkillä, mutta kyllä Kaksonen kuitenkin tuntee olevansa syksyllä enemmän myötä- kuin vastatuulessa.

Vuonna 2020 on peräti 6 pimennystä, joista 3 koskettaa vahvasti Kaksosta. Pimennysten vaikutukset ovat hieman yksilöllisiä, ja jotkut ovat niille herkempiä kuin toiset. Kohtalonomaisia käänteitä voi kuitenkin olla tuloillaan kesällä n. 5.-7.6, ja alkutalvesta 28.-31.5. ja 13.-15.5. syntyneille Kaksosille.

Rapu 22.6. - 22.7.
Alkuvuoden kaurispainotus eläinradalla vaikuttaa suuresti Rapujen ihmissuhteisiin. Tulilinjalla ovat ystävyys, parisuhde, liikesuhteet ja jopa suhteet pahimpiin vihamiehiin (jos Rapu tunnustaa sellaisia olevankaan). Alkupäässä syntyneillä Ravuilla on huomattavasti mukavampaa kuin loppupäässä syntyneillä saksiniekoilla. Vedenjakajana on suurin piirtein päivämäärä 10.7. Alkupäässä syntyneiden sinkkurapujen sukat voivat pyöriä kunnolla jalassa maaliskuuhun asti. Sydämentykytyksiä aiheuttaa ehkä kollega, harrastuskaveri tai vaikkapa facebook-tuttu toiselta puolen Suomea. Uuden suhteen kehittelyssä voi olla omat haasteensa esimerkiksi välimatkan tai elämäntilanteen takia. Eikä se rakkaus ole välttämättä aina molemminpuolista. Rapu on vain monia muita merkkejä taipuvaisempi ripustautumaan sellaiseen kumppaniin, jonka tunteet jäävät pintapuolisiksi.

Töissään ja opinnoissaan alkupään Ravut menestyvät hyvin. Heillä on varsin luova jakso ja he voivat saada paljon tukea esimerkiksi opettajilta tai muilta mentoreilta. Jotkut Ravut kirjoittavat opinnäytetyötä tai kirjaa, kun taas jotkut etsivät itselleen yhteiskunnallisia vaikutusmahdollisuuksia. Sellaisiakin voi löytyä hyvän suhdeverkoston kautta. 10.7. jälkeen syntyneet Ravut ovat melkoisessa prässissä ainakin huhtikuulle asti etenkin talousasioissa. Jotkut Ravut hoitavat nyt muiden raha-asioita ja vastuu painaa tästä syystä raskaana harteilla. Omat raha-asiat saattavat vaatia yhteydenottoa esimerkiksi vakuutusyhtiöön, verotoimistoon tai pankin sijoitusneuvojalle. Kesän Rapu saa olla hieman levollisimmin mielin, mutta syksyllä taas katsotaan, kuinka paljon vastuuta Rapu jaksaa kantaa. Loppupään Ravuilla voi olla muutenkin muutosten aika meneillään – syntymä ja kuolema liittyvät vuoteen tavalla tai toisella.

Elokuussa Ravut saavat vastakaikua herttaiselle ja huolehtivalle luonteelleen. Rapu nauttii tällöin läheistensä ja rakkaidensa seurasta sydämensä kyllyydestä. Syksy kuitenkin nostaa taas omine haasteineen Ravun verenpainetta ja hän loukkaantuu monet kerrat öykkäreiden pahoista sanoista.

Tämän vuoden pimennyksistä kolme koskettaa Rapuja. Ensimmäinen on heti vuoden alussa, ja se osuu yhtymään Saturnuksen ja Pluton kanssa. 9.-15.7. syntyneet Ravut saavat tuta vaikutukset niskassaan. Seuraavat Rapua koskevat pimennykset tapahtuvat juhannuksena ja heinäkuussa. Kohtalon siipien havinaa on havaittavissa tällöin juhannuksen syntymäpäiväsankareilla ja n. 4-7.7. syntyneillä Ravuilla.

Leijona 22.7. - 23.8.
Leijonan vuosi 2020 alkaa melko nihkeästi. Töitä on tiedossa tavalliseen tapaan, mutta Leijona ei toistaiseksi hypi innosta niiden johdosta. Monet Leijonat ovat alttiita sairastelemaan alkuvuodesta, joten poissaolojakin on tiedossa melkoisesti. Tammi-helmikuussa Leijonan kannattaa panostaa ulkoiluun – se pitää lääkärin loitolla pahimpana flunssa-aikanakin. Elokuisille Leijonille vuosi voi olla muutenkin vähän valju – vaikka siinä pientä vaihtelua ja haastetta onkin, niin hauskempaakin on joskus ollut.

Heinäkuussa ja elokuun alussa syntyneet Leijonat elävät tänä vuonna muutosten kautta. Heinäkuiset ovat saaneet siitä jo esimakua, mutta jos he luulivat tilanteen jo rauhoittuneen, niin siinä he ovat väärässä. Suurimmassa muutoksessa ovat olleet työasiat, jotka ovat vaikuttaneet ehkä asumisjärjestelyihinkin ja perheen asioihin. Maaliskuulta alkaen Vesimieheen siirtyvä Saturnus tuo vielä oman vääntönsä merkkinsä alussa syntyneiden Leijonien ihmissuhteisiin. Leijonat joutuvat valikoimaan jyvät akanoista ja jättämään taakseen sellaiset ihmiset, joihin suhde on hataralla pohjalla. Toisaalta Leijona voi joutua ottamaan vastuuta esimerkiksi lapsesta tai ikääntyvästä vanhemmasta. Joulukuussa Jupiter ja Saturnus saapuvat yhtymään Vesimiehen alkuasteisiin, ja tämä vaikuttaa suuresti myös merkin alussa syntyneisiin Leijoniin. Ehkä elämäntehtävä kirkastuu tai suunnitelmista tulee totta, kun Leijona löytää rinnalleen sopivan kumppanin.

Kesällä peräytyvä Venus vaikuttaa melko hellästi Leijonan ihmissuhteisiin. Vanhat tutut ottavat yhteyttä ja heidän kanssaan on mukava istua vaikkapa terassilla tai mökkilaiturilla menneitä muistellen ja iltamenoja suunnitellen. Kesäkuussa Oinaaseen saapuva Mars antaa Leijonallekin mukavasti puhtia loppuvuodeksi ja elokuisetkin Leijonat saavat hupia esimerkiksi penkkiurheilusta, pienestä kisailusta tai vaikkapa valloitusten

Neitsyt 23.8. - 23.9.
Neitsyet ovat vuonna 2020 vahvassa vedossa. Heidän ahkeruutensa ja tarkkuutensa ovat valttia etenkin työelämässä, jossa Neitsyillä voi olla todella menestyksekäs vuosi tuloillaan. Onnistumisen kokemukset kohottavat Neitsyen itseluottamusta ja laajentavat reviiriä elämässä muutenkin pankkitilin saldosta puhumattakaan. Elokuussa ja syyskuun alussa syntyneitä Neitsyillä voi olla onneakin mukana, ja vaikka suoranaisia lottovoittoja ei olisikaan tiedossa, niin ainakin arkiset asiat sujuvat tavallista sujuvammin. Sekin auttaa paljon eteenpäin. Lisäksi nämä Neitsyet matkustavat melko paljon tänä vuonna lähinnä työasioiden takia.

8.-14.9. syntyneet Neitsyet ovat tänä vuonna ihmissuhteissaan hieman tuuliajolla. Joidenkin ihmisten suhteen heillä on korkeat odotukset, mutta odotukset ja todellisuus eivät vastaa toisiaan. Liike-elämässä erilaiset sotkut ja suoranaiset huijaukset ovat mahdollisia. Vakiintuneen Neitsyen puoliso saattaa olla tänä vuonna Neitsyestä tavallista riippuvaisempi. Neitsyt on yleensä varovainen ihmisten kanssa, mutta pienessä sievässä hän saattaa sortua valheisiin ja pilvilinnoihin.

Kevään ja kesän aikana Neitsyetkin joutuvat arvioimaan uudelleen ihmissuhteitaan. Jos asiat on lakaistu vain maton alle, niin nyt on aika ottaa mattopiiska esiin! Puhuminen selvittää kesän aikana monta asiaa.

Syksyllä syyskuisten Neitsyiden vahva työ- ja menestysputki jatkuu. Kesällä on ehkä pieni hengähdystauko, mutta sitten Neitsyt taas paahtaa menemään. Rakkauskin kukoistaa lokakuussa.

Vaaka 23.9. - 23.10.
Vuosi 2020 alkaa Vaaoilla melko raskassoutuisesti. Yksityisasiat ja asuminen vievät leijonanosan huomiosta ja elämänmuutoksetkin ovat enemmän kuin todennäköisiä ainakin 14.10. jälkeen syntyneillä Vaaoilla. Joillakin työkuviot muuttuvat ja tehtävät sisältävät yleisesti paljon hallintoa, talousasioiden pyörittämistä ja erityisosaamista vaativia töitä. Jos osaaminen tai auktoriteetti ei riitä, Vaaka voi huomata näpertelevänsä aiempaa tylsempien tehtävien parissa. Lisäopinnot voivat tulla tarpeeseen vuoden 2020 aikana. Pientä kevennystä Vaa’at saavat ulkoilusta, harrastuksista ja kavereiden kanssa seurustelusta, joskaan Vaaoilla ei taida olla kovin paljon päätäntävaltaa tekemisten suhteen ennen huhtikuuta. Kaverit sanelevat ehdot.

Vaikka lokakuun puolivälin Vaakojen muutospaineet jatkuvat läpi vuoden, niin muilla tunnelma kevenee jonkin verran keväästä lähtien. Seuraelämä vilkastuu, töissäkin edustaminen lisääntyy ja Vaaka pääsee näin ollen mukavuusalueelleen. Kesällä Vaaka näkee paljon vanhoja tuttuja ja kuulumisten päivittämiseen hän käyttää harvinaisen paljon aikaa. Tutuilla voi olla yllättäviäkin uutisia, joihin Vaaka joutuu reagoimaan jollakin tavalla.

Kesällä Mars saapuu Oinaaseen ja peräytyy tässä merkissä syksyllä. Vaa’an elämään tällä on varsin voimakas vaikutus. Hän kokee tulevansa koko ajan haastetuksi, häntä yllytetään ties millaisiin tempauksiin mukaan. Pieni kisailu voi olla tervetullutta esimerkiksi urheiluharrastuksissa, vaikka vastakkainasettelu ei Vaakaa yleensä erityisesti miellytä. Ihmissuhteissa pienet asiat eskaloituvat nopeasti tulisiksi riidoiksi ja Vaa’astakin paljastuu helposti epävakaampi puoli. Kun Vaaka joutuu tunteiden vuoristoradalle, niin meno on melko poukkoilevaa. Syksyllä Vaaka tai hänen kumppaninsa voi olla myös altis erilaisille kolhuille, kuumetaudeille ja verenpaineen kohoilulle. Päänsärkyäkin on harvinaisen usein.

Joulun tienoilla Jupiterin ja Saturnuksen yhtymä Vesimiehen alussa viitoittaa tietä myös alkupään Vaaoille. Seuraava vuosi tuntuu aiempaa huomattavasti toiveikkaammalta ja selkeämmältä.

Skorpioni 23.10. - 23. 11.
Skorpionin vuosi 2020 lähtee käyntiin hyvin vahvasti. Hänellä on suuret suunnitelmat ja kun toteutuskin on realistinen, niin Skorpioni etenee tavoitteisiinsa näennäisen helposti. Kyllä hän töitä paiskii, mutta tänä vuonna onnikin voi olla hieman myötä. Menestystä voivat odottaa etenkin marraskuun puolivälin jälkeen syntyneet Skorpionit viimeistään keväästä alkaen. Lokakuussa ja marraskuun alussa syntyneet Skorpionit kulkevat edelleen ihmissuhteiden pyöröovessa, jossa vanhoja tuttuja jää taakse ja uusia tulee tilalle. Lokakuisilla tämä vaihe on alkanut jo viime vuonna ja alkaa pikkuhiljaa jäädä jo taakse. Kesällä kuitenkin Saturnus saapuu Vesimieheen, mikä sekin vaikuttaa alkupään Skorpioneihin vahvasti. Heidän yksityiselämänsä ei ole ehkä aivan kunnossa ja ahdistuksen aiheet käyvät niin suureksi, että jotakin on tehtävä. He kaipaavat ehkä muutosten jälkeen selkeää suuntaa ja mielekästä tekemistä elämäänsä. Tätä pohdintaa jatkuu hyvinkin vuoden loppuun asti.

Rakkauselämän kannalta parasta aikaa Skorpionille on loppuvuosi. Pikkujoulukautena kannattaa pitää silmät auki, sillä koskaan ei tiedä, kuka tulee vastaan.

Jousimies 23.11. - 22.12
Jousimiehen mahdollisuuksien vuosi tuli ja meni, mutta ei alkuvuosi ihan kelvoton siitä huolimatta ole. Jousimies puhkuu tarmoa tammi- ja helmikuussa, ja vaikka hän voi olla hieman lyhytnäköinen, niin kyllä hommat hoituvat näinkin. Jousimies jaksaa kokeilla uudenvuodenlupausten pitämistä pari kuukautta, jonka jälkeen ote voi hieman lipsua. Lopputalvi ja alkukevät on Jousimiehelle melko tavanomaista arjen pyöritystä.

Huhtikuussa rakkauden planeetta Venus saapuu Kaksosiin ja pysyy merkissä elokuulle asti. Tämä vaikuttaa vahvasti myös Jousimiehen elämään. Ihmissuhteissa on aikalisän paikka. Jousimies voi kuulla läheisistään asioita, joita hän joutuu tovin sulattelemaan. Vanha rakkaus menneiltä vuosilta voi kävellä jälleen vastaan, ja Jousimies saattaa tuntea taas kipinöiden sinkoilevan. Todennäköisesti vanhan suhteen lämmittely ei kovin pitkälle kanna. Jossain vaiheessa Jousimies muistaa entistä selkeämmin, miksi se ero tulikaan. Syksyllä Jousimiehet ovat edelleen varsin tarmokkaita, mutta taipuvaisia toimimaan hetken mielijohteesta. Tämä on kuitenkin ihan OK, mikäli Jousimiehen sisäinen kompassi toimii oikein valintatilanteissa. Rapatessa ei roisku liikaa, kun terve itsesuojeluvaisto ja omatunto toimii.

6.-13.12. syntyneet Jousimiehet elävät jossain määrin sekavaa ja huolten täyttämää elämää tänä vuonna. Eniten päänvaivaa aiheuttaa asuminen ja perhe. Loppuvuodesta aivan merkkinsä alussa syntyneet Jousimiehet pääsevät hyvään putkeen, jossa ehkä elämän suunta kirkastuu entisestään, tai Jousimies pääsee toteuttamaan visiotaan, joka on ollut selkeänä hänen päässään jo useita vuosia. Lisäksi pikkujouluaika on muutenkin mukavaa Jousimiehille yleensä. Ihmiset ovat kivoja ja sinkutkin saattavat löytää seuraa rinnalleen.

Vuoden kuudesta pimennyksestä kolme vaikuttaa vahvasti myös Jousimiesten elämään. Kohtalonomaisia käänteitä voi olla odotettavissa 6.-8.12, 29.11-1.12 ja 14.-16.12. syntyneille Jousimiehille lähinnä kesäkuukausina ja loppuvuodesta.

Kauris 22.12. - 21.1.
Tänä vuonna on joko tosi mahtavaa tai tosi kauheaa olla Kauris. Planeettapainotus tässä merkissä on nyt massiivinen. Mukavimmat oltavat on 12.1. ja sitä ennen syntyneillä Kauriilla. Kauriit eivät ole erityisen tottuneita onnekkuuteen, mutta nyt alkupään Kauriit saavat huomata, että asiat sujuvat heiltä ihmeellisen helposti. He saavat idean päähänsä, suunnittelevat sitä tovin ja lähtevät sitten toteuttamaan sitä. Ja kas: kaikki portit tuntuvat olevan auki idean ja päämäärän välillä. It’s like magic! Tutut, kollegat ja ehkä etäisemmät sukulaiset ovat vahvana tukijoukkona Kauriin elämässä, ja tästä Kauris osaa olla kiitollinen. Kaikkia asioita kun ei voi tehdä yksin. Niin joulu- kuin tammikuisetkin Kauriit ovat tehoihmeitä helmi- ja maaliskuussa, ja muut vain hämmästelevät heidän tarmokkuuttaan. 10. tammikuuta on taivaalla kuunpimennys, joka voi tuoda vielä kohtalonomaisia käänteitä lähikuukausina saman ajankohdan syntymäpäiväsankareiden elämään.

11.1. jälkeen syntyneet Kauriit saavat kaksi kovaa planeettaa – Saturnuksen ja Pluton - niskaansa heti tammikuusta, ja tässä pelataan nyt upporikasta tai rutiköyhää. Parivaljakko on hyvin voimallinen, yhteiskunnallinen ja korostaa taloudellisia äärimmäisyyksiä. Kauriit saavat uurastaa hartiavoimin jaksamisensa äärilaidoilla, jotta saisivat asiansa sujumaan. Toisaalta, kun työvoitto on saavutettu, palkkiokin tuntuu ruhtinaalliselta. Hieman myöhemmin vuonna 2020 loppupäänkin Kauriit näkevät talouspuolella jo enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Puuteajattelu muuttuu runsausajatteluksi.

Kesästä lähtien Kauriit ottavat harvinaisen usein yhteen kuumaveristen ja äkkipikaisten ihmisten kanssa. Yleensä kyseessä ovat nuoremmat miehet, jotka leikkivät kukkoa tunkiolla. Kauris ei voi olla nälvimättä heille, etenkin jos nämä jäävät kiinni suuresta innostuksesta huolimatta vähäisestä osaamisesta. Yhteenotot voivat olla melko kitkeriä, eikä ilmaa puhdisteta ihan hetkessä. Tänä aikana tapahtuneista asioista kuullaan vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Vesimies 21.1. 20.2.
Vesimiesten vuosi 2020 alkaa melko mukavasti. Alkuvuosi on ystävyyden ja rakkauden kannalta vuoden antoisinta aikaa, ja lomalaiset voivat tulla takaisin sorvin ääreen monta mielenkiintoista yhteistietoa rikkaampina. Tammikuussa ja vielä helmikuussakin Vesimiehet ovat ihan tarmokkaita, koska työt, eivätkä muutkaan velvollisuudet tunnu liian painavilta. Tammikuussa ja ehkä helmikuun alussakin syntyneillä Vesimiehillä on tänä vuonna kuitenkin monia muutoksia meneillään, ja suurin osa niistä koskee asumisjärjestelyjä. Jollakin Vesimiehellä voi olla kotoa pois muuttavia lapsia, tai hän on itse se kotoa muuttava lapsi. Nuori Vesimies lentää pesästä toiveikkain mielin. Toiset haaveilevat ulkomailla asumisesta ja kolmannet kotikonnuille palaamisesta pitkän ”evakkokauden” jälkeen. Yksityiselämä voi aiheuttaa omat yllätyksensä, esimerkiksi positiivisen raskaustestin muodossa ehkäisystä huolimatta.

Maaliskuun lopussa Saturnus saapuu Vesimieheen, joka sekin tuo omat haasteensa alkupään Vesimiehillä. Vastuu kasvaa tai liiallinen vastuu painaa harteilla. Edesvastuuttomuus kostautuu, eikä vapauksiinsa tottunut Vesimies voikaan tehdä enää mitä huvittaa. Kesän aikana ja taas uudestaan joulukuusta alkaen katsotaan, onko Vesimiehellää kykyä sitoutumiseen. Joidenkin kohdalla sitoutumiskykyä testataan ihmissuhteissa, toisilla esimerkiksi työelämässä.

Helmikuussa syntyneet Vesimiehet saavat pääosin elää melko rauhallista. Ihan tylsäksi elämä ei muodostu, kun ystäviä on ympärillä ja menoja riittää vuoden loppuun asti. Vesimiehetkin verestävät tänä vuonna vanhoja tuttavuuksia ja tutuilla voikin olla tärkeitäkin asioita kerrottavanaan, joista he haluavat Vesimiehen olevan tietoinen. Tällaiset keskustelut ovat varsin valaisevia.

Kalat 20.2.- 21.3.
Kalat ovat olleet jo vuoden 2019 puolella hyvässä työvireessä ja putki jatkuu pitkälle vuoden 2020 puolelle. Kalat hyötyy suuresti hyvästä tiimistä ja nyt hän näyttää löytäneen yhteisön, jossa hänellä on oma paikkansa ja yhteisön jäsenet voivat luottaa toisiinsa. Heti perään on kuitenkin sanottava, että 6.-12.3. syntyneiden Kalojen on syytä riisua vaaleanpunaiset lasit silmiltään, koska hyvästäkin porukasta voi löytyä mätämuna. Viimeksi mainitut Kalat haluavat vahvasti jahdata unelmaansa – liittyi se sitten romanttisiin fantasioihin, luovuuteen tai elämäntehtävään – mutta realismikin on hyvä pitää rinnalla. Kaloilla on heti tammikuussa melko romanttinen jakso, jolloin he saavat rakkailtaan paljon huomiota ja hellyyttä, mutta edellä mainittujen sinkkukalojen on siitä huolimatta pidettävä varansa, jotta he eivät alkutalvesta rakastu pelkkään rakkauteen. Helmikuussa ja maaliskuun alussa syntyneet Kalat osaavat luotsata tietään eteenpäin kaukonäköisesti ja järkevästi, elämäänsä lintuperspektiivistä tarkkaillen. Opiskelevalla Kalalle tämä olisi erinomaista aikaa vaikkapa lopputyön tekemiselle. 12.3. ja sitä ennen syntyneet Kalat nauttivat tänä vuonna myös harvinaisen paljon matkustelusta. Joku lähtee ehkä etsimään itseään Intiasta, toinen vain haluaa avartaa maailmankuvaansa. <

Huhtikuusta elokuuhun asti Kaksosissa vaeltava Venus lyö kiilansa Kalojenkin ihmissuhteisiin. Yllättävät kriisit ovat mahdollisia, kun Kalojen tietoon tulee asioita, jotka vaativat pohdiskelua. Toisaalta, Kalat voi arvioida ihmissuhteensa muutenkin uudelleen. Jos jokin ei toimi, niin onko jotakin tehtävissä, että asia saadaan toimimaan? Kesäkuukausina myös energiapommi Mars liikkuu Kaloissa, joten Kalan voi löytää tansseista, uimarannalta, mereltä tai terassilta flirttailemasta vastaantulijoille. Rajat ylittävästä käytöksestä tulee sanomista ja mustasukkaisuuskohtauksia.

Kalojen syksy ja loppuvuosi sujuu pitkälti vahvassa työvireessä alkuvuoden tavoin. Paras putki on päällä 12.3. jälkeen syntyneillä Kaloilla.

 «TULOSTA TEKSTI
  | pages powered and designed by aboanet