KLIKKAA JA LUE OMA KUUKAUSIHOROSKOOPPISI!

OinasHärkäKaksosetRapuLeijonaNeitsytVaakaSkorpioniJousimiesKaurisVesimiesKalat

MILTÄ NÄYTTÄÄ VUOSI 2024 ASTROLOGISESTI?

YLEISTÄ

Vuosi 2024

Toukokuun yleisnäkymä
Toukokuun säät ovat vaihtelevat, mutta kuukauden lopussa luonto on kuitenkin hyvinkin vehreässä ja kukoistavassa asussa. Toukokuu kuuluu hedelmälliselle Härälle 20.5. asti, jonka jälkeen Aurinko siirtyy Kaksosten merkkiin. Kuukauden loppua värittävätkin koulun päättäjäiset ja valmistujaiset.

Tähtitaivaalla ei toukokuussa tapahdu kovinkaan dramaattisia asioita. Jokavuotinen hitaiden planeettojen peräytymiskausi alkaa Pluton johdolla, joka peräytyy tänä vuonna 2.5. -11.10. Jupiter ja Neptunus tekevät 23.5. varsin viihdyttävän sekstiilin, ja seuraavana päivänä Jupiter siirtyykin jo Kaksosten merkkiin. Siellä se pysyttelee ensi vuoden kesäkuuhun asti. Kaksosille tämä tietää vuoden kestävää mahdollisuuksien aikaa, jolloin onni on myötä ja suunnitelmien toteuttaminen helppoa. Nyt kannattaa takoa, kun rauta on kuumaa!

Aurinkomerkit vuositasolla

Oinas 21.3. - 21.4.
Tänä vuonna Oinaan merkkiin osuu melko vähän planeettaenergiaa. Vaikka joitain tapahtumia toki on, niin monet Oinaat voivat kokea, että uudistuksille olisi tarvetta, mutta sen aika ei ole vielä. Toisaalta myös pari vuotta sitten aloitetut uudet kujeet eivät ole vielä niin pitkällä, että lopputuloksesta voisi sanoa mitään erityistä. Vuosi vierähtääkin pitkälti vanhaan, tuttuun tyyliin. Talouspuoli on kohtalaisen hyvässä kunnossa, ja Oinas voi onnistua kartuttamaan omaisuuttaankin, mikäli vain hoitaa asiansa järkevästi ja pikavoittoja odottamatta. Syksymmällä Oinas voi osoittautua melkoiseksi markkinamieheksi. Jos Oinas matkustelee tänä vuonna, hän tekee sen todennäköisimmin vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Ihmissuhteissa kukoistavin aika osuu huhti-toukokuulle, jolloin Oinas on kaikin puolin vallaton ja energinen. Saattaapa huhtikuu tuoda mukanaan jopa kohtalonomaiselta tuntuvan käänteen elämään! Toisaalta samaan aikaan peräytyvä Merkurius voi aiheuttaa harmillisia viivytyksiä ja teknisiä ongelmia, jotka saavat Oinaan kiristelemään hampaitaan. 3.-13.4. syntyneillä Oinailla voi olla tavallista pitkäaikaisempia terveysongelmia, mutta toisaalta paraneminen on heille hyvinkin puhdistava ja kasvattava kokemus. Näin etenkin siinä tapauksessa, mikäli terveysongelmat ovat psykologisia.

Härkä 21.4. - 22.5.
Viime keväänä alkoi Härkien mahdollisuuksien aika, joka jatkuu toukokuun loppupuolelle asti. Etenkin toukokuussa syntynyt Härkä saa suunnitelmansa toteutettua ilman suurempia vastoinkäymisiä. Toisaalta 8.-18.5. syntyneet Härät voivat olla niin vauhdikkaassa muutosten tuulessa, että heikompia hirvittää. 9.-12.5. syntyneet voivat varautua huhtikuussa suuriin onnenpotkuihin tai vaihtoehtoisesti onneen onnettomuudessa. Härkä ei erityisesti pidä muutoksista, mutta ei hänkään voi niiltä välttyä. Jotkut joutuvat tai pääsevät julkisuuden valokeilaan suuren huomion kohteeksi. Aivan merkin alussa syntyneet Härät ovat hekin suurten elämänmuutosten kynnyksellä elleivät jo niiden keskellä. Suurimmaksi osaksi muutokset liittyvät uraan ja julkiseen kuvaan. Toisaalta monilla huhti-toukokuussa syntyneillä Härillä työtilanne on hyvä, ja etenkin tiimityössä luovuus kukoistaa tulostakin tuottaen. Ihmissuhteiden kannalta vuosi on hyvinkin vaihteleva ja jotkut Härät voivat löytää jopa elämänkumppanin tänä vuonna. Toisaalta toiset eroavat ja nauttivat vapaudestaan suruajan jälkeen täysin siemauksin. Kukoistavinta aikaa rakkauden kannalta on toukokuu. Härän mahdollisuuksien vuosi alkaa olla lopuillaan toukokuun loppuun mennessä, mutta vuosi säilyy silti varsin vaihtelevana. Vuoden jälkimmäisellä puolella Härkä yrittää kuitenkin saada elämänsä tasoittumaan uusiin uomiin, jolloin hän voi keskittyä tekemään sitä, missä on hyvä. Härkä voi innostua matkustelemaankin vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Kaksoset 22.5. - 22.6.
Vaikka toukokuussa ja kesäkuun alkupuolella syntyneet Kaksoset ovat tänä vuonna seitsenvuotiskriisin kourissa, niin kyllä näille samoille Kaksosille kuuluu hyvääkin. Eläinradan ”joulupukki”, Jupiter saapuu Kaksosten merkkiin 25.5., jolloin tälle vilkkaalle ja oppivaiselle merkille koittaa noin vuoden kestävä mahdollisuuksien aika. Tänä vuonna paras noste on 12.6. ja sitä ennen syntyneillä Kaksosilla, jotka saavat suunnitelmansa toteutettua melko helposti. Työt ja muut velvollisuudet voivat vaatia ajoittaista sumplimista, mutta ylivoimaisia esteitä ei pitäisi tulla eteen. Joka tapauksessa Kaksonen voi tänä vuonna aloittaa opinnot, julkaista kirjan, ostaa uuden auton ja matkustella. Myynnin ja markkinoinnin puolella työskentelevät Kaksoset saavat hyvää tulosta aikaiseksi ja voivat saada tästä hyvästä huomattavat provisiotkin palkaksi. Kaiken kaikkiaan vuoden jälkimmäinen puolisko on Kaksosille parempaa aikaa kuin alkupuoli. Työtilanne voi olla turhauttava toukokuisilla, kesäkuun alkupuolella ja 15.-19.6. syntyneillä Kaksosilla. Siinä missä merkin alkupuolella syntyneet pyrkivät parantamaan tilannettaan suorittamalla, niin loppupuolen Kaksoset taas lähinnä odottelevat ja toivovat, että tilanne paranee. Toive voi toki toteutua, mutta toisaalta asiat voivat mennä huonompaankin suuntaan väliaikaisesti. Ihmissuhteiden kannalta vuosi on etenkin vuoden jälkimmäisellä puoliskolla oikein antoisa. Sinkkukaksoset voivat löytää itselleen jopa elämänkumppanin. Myös touko-kesäkuussa on oikein kukoistava vaihe. Uudet, liikunnalliset harrastukset tulevat mukaan kuvioon kesälomien jälkeen. Syksyllä Kaksonen kasvattaakin joko lihasta tai vatsanympärystä!

Rapu 22.6. - 22.7.
Ravuilla on takanaan pitkä, suurten elämänmuutosten täyttämä kausi, mutta nyt jopa aivan merkin lopussa syntyneille saksiniekoilla koittaa vihdoin tasaisemmat ajat. Ehkä syksyllä on havaittavissa vielä jonkinlaisia jälkimaininkeja, mutta sitten elämä rauhoittuu uusiin uomiinsa. Jos joitain ongelmia on, niin niitä ilmenee lähinnä terveyspuolella 5.-15.7. syntyneillä Ravuilla. Tänä vuonna Ravut ovat luovia, ahkeria ja taloudellisia. He eivät kiirehdi mihinkään, vaan haluavat luoda elämälleen kestävän pohjan kaikessa rauhassa. Elämä voi olla melko rutiininomaista, mutta nyt Rapu ei pistä siitä pahakseen. Rutiinit luovat järjestystä arkeen ja saavat asiat sujumaan. Keväämmällä Rapu toteuttaa vihreää peukaloaan oikein antaumuksella. Loppukesästä hän saa olla syystäkin ylpeä puutarhastaan ja sen sadosta. Sekä työ- että taloustilanne on Ravulla suhteellisen vakaa tänä vuonna. Ehkä alkuvuosi on parempi kuin loppuvuosi, mutta suurempia mullistuksia ei ole tiedossa syksyllekään. Vaihtelevinta elämä on merkin loppupuolella, n. 10.7. jälkeen syntyneillä Ravuilla. Ryhmät ja verkostot ovat heille yllättävänkin hyödyllisiä, ja työkaverit kannustavat Ravunkin tavanomaisten kuvioidensa ulkopuolelle. Nämä Ravut voivat innostua tänä vuonna opiskelusta, matkustelusta tai uusista harrastuksista. Ehkäpä joku perustaa bändin tai urheilujoukkueen! Tämän haarukan sinkkuravut voivat myös löytää rakkautta elämäänsä pidemmäksikin aikaa. Yleisesti ottaen parasta aikaa ihmissuhteiden kannalta on kesä-heinäkuu. Rapu on energinen vielä loppuvuodestakin, jolloin monet muut alkavat kärsiä kaamosväsymyksestä.

Leijona 22.7. - 23.8.
Leijonan vuodesta tulee vähintäänkin mielenkiintoinen ja vaihteleva. Yleisesti ottaen vuoden jälkimmäinen puolisko on alkupuolta parempi. Suuretkin muutokset ovat joillekin jalopeuroille mahdollisia. Ihmissuhteet ovat melkoista tunteiden vuoristorataa etenkin helmikuussa, mutta tilanne tasoittuu myöhemmin muilta paitsi merkin alussa syntyneiltä Leijonilta. Viimeksi mainittujen ihmissuhteet käyvät lävitse seuraavan parin vuoden ajan suurta muutosten aikaa. Vuoden alkupuolelle mahtuu todellakin paljon draamaa ja ehkä taloushuoliakin. Monet Leijonat haluaisivat ylimääräistä kukkaronsa pohjalle, mutta liiketoimissaan he ovat nyt joko liian varovaisia tai liian luottavaisia. Parhaat sijoituskohteet voivat mennä sivu suun huonon ajoituksen takia. Tilanne kuitenkin paranee toukokuun loppupuolesta alkaen, jolloin Leijonankin kauppa käy ja asiat alkavat jälleen luistaa. Merkin alkupuolella, n. 13.8. ja sitä ennen syntyneet Leijonat voivat innostua syksyn mittaan opiskelusta, matkustelusta tai vaikkapa kirjan kirjoittamisesta. Monet pelit tempaavat niin ikään mukaansa, ja turnauksiin osallistuessaan Leijona voi vaikka voittaakin jotakin. Uusi autokin voi olla tänä vuonna hankintalistalla. Töissä voi olla melkoisia muutoksia etenkin 10.8. jälkeen syntyneillä Leijonilla. Jotkut vaihtavat toisiin tehtäviin, toiset toiseen työpaikkaan ja rohkeimmat repäisevät kunnolla ja lähtevät kokonaan uusille urille. Tyhjän päälle hyppääminen voi olla oma tahto tai pakottavista syistä johtuva tilanne. Elämässä voi olla muutakin myllerrystä, ja Leijona voi muuttaakin vuoden aikana useammin kuin kerran. Läheiset ihmissuhteet kukoistavat heinä-elokuussa. Vuoden lopussa heinäkuiset Leijonat ovat jahkailevat harvinaisen paljon jopa vähäpätöisten päätösten tekoa. Tällainen epävarmuus on Leijonalle epätyypillistä ja tässäkin tapauksessa ohimenevää.

Neitsyt 23.8. - 23.9.
Neitsyen merkkiin osuu vuonna 2024 niin helppoja kuin vähemmänkin helppoja planeettakulmia, joten vuodesta muodostuu vaihteleva. Talousasiat ovat suurimmaksi osin kunnossa, mikäli Neitsyt vain pitää järjen päässä ja hoitaa asiansa tunnollisesti. Liiketoimissa saattaa olla jopa tuottoisa kausi etenkin vuoden alkupuoliskolla. 10.-15.9. syntyneet Neitsyet voivat olla huhtikuussa suorastaan onnekkaita erityisesti raha-asioissa. Toki tuuria voi olla myös jollain muulla elämänalueella, vaikkapa rakkaudessa. Vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Neitsyt saattaa olla hieman harkitsematon toimissaan, ja vaikka riskit joskus kannattavat, voi niillä ottaa myös takkiinsa. Monet suunnitelmat voivat joutua myös vastatuuleen, ja vaikka suunnitelmissa ei mitään vikaa olisikaan, niin ajoitus on niille vain väärä. Ehkä on parempi odottaa parempaa ajankohtaa asioiden läpiviemiselle. Ihmissuhteet ovat 25.8.-10.9. ja 16.9. jälkeen syntyneiden Neitsyiden murheenkryyni. Ensin mainittujen läheisissä suhteissa on selkeää etääntymistä, ja jotkut ovat suoranaisessa parisuhdekriisissä. Tänä vuonna tärkeimpien suhteiden perustoja testataan, eivätkä kevytsuhteet kestä lainkaan näitä koettelemuksia. Sen sijaan suhteet, jotka perustuvat luottamukselle, sitoutumiselle, kunnioitukselle ja vastuunkannolla voimistuvat entisestään. Samanlaiset testit voivat olla edessä myös liike-elämässä tai työpaikan suhteissa, joissa luottamus on ensiarvoisen tärkeää. Merkin loppupuolella syntyneiden Neitsyiden ihmissuhteet voivat olla hyvinkin hämmentäviä ja erilaisten ongelmien täyttämiä. Tunteet voivat olla toki suuria, mutta yrittääkö Neitsyt olla nyt turhaan pelastava enkeli toivottamalla tapaukselle? Vai onko peräti Neitsyt se pelastettava tapaus? Toki Neitsyiden rakkauselämässä on parempiakin vaiheita. Kukoistavimmillaan ihmissuhteet ovat elokuussa.

Vaaka 23.9. - 23.10.
Vaa´an vuosi sujuu pitkälti tuttuun, turvalliseen tyyliin. Suuret elämänmuutokset alkavat jäädä taakse jopa merkin lopussa syntyneiltä Vaaoilta. Vuosi on siis moniin takavuosiin verrattuna hyvin ennustettavaa ja jopa helppoa. Toki tähänkin vuoteen mahtuu omat käänteensä, ja erityisesti 7.-17.10 syntyneiden Vaakojen oma tai läheisen terveys voi aiheuttaa jonkin verran huolta. Talouspuolen asiat pyörivät paljon mielessä etenkin siinä tapauksessa, jos Vaa´alla on paljon lainaa. Mitään erityisiä kurimuksia ei ole kuitenkaan näillä näkymin tiedossa. Aivan merkin alussa syntynyt Vaaka voi jopa olla huomattavissa varoissa, mikäli hoitaa asiansa hyvin. Vaakojen suunnitelmat etenevät melko tahmeasti toukokuun loppuun asti. Sen jälkeen alkaa tulla kuitenkin asioihin vauhtia. Töissä Vaaka pätee etenkin viestinnässä, asiakaspalvelutehtävissä ja myyntitöissä. Hän osaa olla fiksu ja filmaattinen ja tuntee oikeat ihmiset, mistä on paljon hyötyä julkisessa elämässä. Opinnotkin maistuvat oikein hyvin ja loppututkinto lähestyy uhkaavaa vauhtia. Mahdolliset matkat ajoittuvat todennäköisimmin syksyyn. Ihmissuhteissa loppuvuosi on selvästi alkupuolta antoisampi. Vaaka viihtyy oman rakkaan kainalossa etenkin syyskuussa jolloin hän viettää myös paljon aikaa ystäviensä kanssa.

Skorpioni 23.10. - 23. 11.
Skorpionin merkkiin osuu runsaasti planeettaenergiaa vuonna 2024. Suurimmaksi osaksi energiat vauhdittavat mukavasti hänen elämäänsä, ja Skorpioni on tänä vuonna luova, ahkera ja taloudellinen. Ura voi olla suorastaan menestyksekäs tänä vuonna! Jos ongelmia on jollain saralla, niin niitä on lähinnä ihmissuhteissa. Sinkkuskorpioni voi ladata paljon odotuksia rakkauselämäänsä, jossa tapahtuukin paljon. Onnen tiellä voi olla kuitenkin olosuhteista johtuvia esteitä – esimerkiksi etäsuhteet ovat aina hankalia. Rakkauden kohteiden elämäntilanne ei välttämättä salli parisuhteen aloittamista. Vaikka Skorpionilla rakkauselämää olisikin, se voi olla tänä vuonna melkoista vuoristorataa. Huhtikuussa 12.-16.11. syntyneet Skorpionit voivat kuitenkin tempaista kunnolla ja lähteä vaikka maailman ääriin testatakseen, voiko unelmien suhteesta tulla mitään. Vakiintuneissa suhteissa yhteinen aika voi olla vähissä, ja siitä voi kuulua valituksia. Muissa suhteissa, kuten ystävyydessä ja liikesuhteissa voi olla melkoista vaihtuvuutta. Vanhat tutut lähtevät omille teilleen ja uusia tuttavuuksia syntyy. Syksy on ehkä hieman tasaisempaa aikaa kuin alkuvuosi, mutta vain hieman. Syys-lokakuussakin on ihmissuhteita ja raha-asioitakin suosiva kausi. Joulukuussa Skorpionilta voi olla hieman puhti poissa, eikä hän jaksa loppuvuodesta panostaa liikuntaan. Hampaat irvessä hommat voivat hoitua, mutta Skorpioni ei mielellään pakota itseään mihinkään vastenmieliseen toimintaan. Toimintatarmo palaa kuitenkin aikanaan. Aivan merkin alussa syntyneet Skorpionit saavat esimakua pari vuotta kestävästä syvällisten muutosten ajasta.

Jousimies 23.11. - 22.12
Jousimiehen vuosi on ajoittain hämmentävä ja huolien täyttämä. Asioista murehtiminen ei ole Jousimiehelle tyypillistä, mutta tänä vuonna erityisesti perhe tuntuu aiheuttavan huolta. Ehkä kyseessä on normaalia enemmän apua tarvitseva lapsi tai vanhempi. Jousimies voi itsekin sairastella tavallista enemmän. Asuntokauppoja tekevä Jousimies miettii ehkä rahojen riittävyyttä tai ihmettelee pitkiä myyntiaikoja. Työt sujuvat pitkälti vanhaan, tuttuun tyyliin. Yksityiselämän huolet voivat heijastua työpaikallekin, mutta suurimmaksi osaksi Jousimies hoitaa velvollisuutensa asianmukaisesti. Alkukesästä Jousimiehen optimismi palaa, ja hän viettää monta iloista hetkeä ystävien ja rakkaidensa kanssa. Syksyllä Jousimies palaa ehkä koulun penkille, kirjoittaa kirjan, ostaa auton tai allekirjoittaa liikesopimuksen. Rakkauselämässäkin on säpinää, ja sinkkujousimiehellä on korkeat odotukset uusien tuttavuuksiensa suhteen. Olosuhteet eivät ole välttämättä otolliset vakiintuneen parisuhteen muodostamiselle, mutta mikäli Jousimies jaksaa olla kärsivällinen, asiat voivat muuttua aikanaan parempaan suuntaan. Vakiintuneet parit voivat seikkailla tänä vuonna yhdessä. Pitkillä automatkoilla testataan, kuinka hyvin se yhteiselo sujuukaan. Antoisinta aikaa ihmissuhteiden kannalta on loka-marraskuu. Marras-joulukuussa tekniset ongelmat, myöhästelevät bussit ja etanaposti voivat aiheuttaa Jousimiehille melkoisesti harmaita hiuksia.

Kauris 22.12. - 21.1.
Kauriilla on takanaan raskaita vuosia, eivätkä elämänmuutokset ole vieläkään täysin ohitse aivan merkin lopussa syntyneiltä Kauriilta. Heidänkin elämänsä on kuitenkin jo tasoittumaan päin. Vuosi 2024 on Kauriille suurimmaksi osaksi vallan mainio, ehkä jopa menestyksekäs! Kauriit ovat tunnettuja taloudellisuudestaan, ja tänä vuonna he tekevät järkeviä sijoituksia tai liiketoimia, joilla saavat hieman ylimääräistä kukkaron pohjalle. Kauris voi sietää myös kohtuullista riskiä, mikäli uskoo sen kannattavan. Raha-asioiden kannalta alkuvuosi on parempi kuin loppuvuosi, mutta mitään jyrkkää pudotusta ei ole missään tapauksessa luvassa syksymmälläkään. Ihmissuhteissa on tänä vuonna mukavan aistillinen ja turvallinen jakso. Parasta aikaa on erityisesti marras-joulukuu. Kauris ei ole aina kovinkaan luottavainen, mutta nyt hän kokee voivansa olla oma itsensä läheisimpien ihmisten parissa. Loppupään Kauriit saattavat unohtaa hetkeksi rutiininomaisen elämänsä ja tehdä jotakin uutta ja jännittävää ystäviensä tai rakkaidensa kanssa. Nämä Kauriit voivat esimerkiksi matkustella harvinaisen paljon. Jotkut perustavat bändin tai ryhtyvät viettämään aikaansa shakkikerhossa. Luovuus kukoistaa erityisesti vapaamuotoisessa ryhmässä, jossa Kauris yrittää olla tasavertainen jäsen. Usein kokoontumisten organisointi jää kuitenkin Kauriin vastuulle. Töissään Kauriit ovat tuttuun tyyliinsä luotettavia ja ahkeria. Johtotehtävissä toimiva Kauris voi onnistua järjestämään alaisilleen hyvät bonuksetkin tänä vuonna.

Vesimies 21.1. 20.2.
Vesimiehen merkkiin osuu vuonna 2024 runsaasti planeettaenergiaa. Etenkin helmikuu on yhtä planeettapommitusta, kun jopa 5 planeettaa parveilee Vesimiehessä. Tämä tilanne menee tietenkin nopeasti ohitse, mutta Vesimieheen jää Pluto 20 vuoden ajaksi. Se muuttaa merkin edustajien elämää syvällisesti pitkän ajan kuluessa. Tällä kertaa ovat vuorossa merkin alussa syntyneet Vesimiehet, joilla voi olla meneillään konkreettisia elämänmuutoksia, mutta myös persoonan muutokset ovat mahdollisia. Jälkimmäiset muutokset aiheutuvat usein jostakin kriisistä, joka ei välttämättä muuta ulkoista elämää kovin paljon, mutta sisäistä sitäkin enemmän. Elämänmuutoksia on meneillään myös 7.-16.2. syntyneillä Vesimiehillä, jotka ovat tulevana vuonna todennäköisimmin muuttopuuhissa. Perhetilanne voi niin ikään muuttua: ehkä joku saa jälkikasvua tai varttuneemman Vesimiehen jälkikasvu alkaa itsenäistyä. Vesimiehen suunnitelmat etenevät alkuvuodesta hieman takkuillen, mutta tilanne muuttuu 25.5. alkaen. Vuoden jälkimmäinen puolisko sujuukin 11.2. ja sitä ennen syntyneillä Vesimiehillä varsin mukavasti. Syksy suosii opintoja, matkustelua, kirjoittamista tai vaikkapa keksintöjen tekoa. Vuoden lopussa Vesimies voi olla tavanomaista harkitsevampi päätöksissään – jopa siihen pisteeseen asti, ettei osaa päättää oikein mitään. Menneisyyden virheitä Vesimies ei kuitenkaan halua toistaa. Toisaalta hän voi olla myös helposti ärtyvä ja impulsiivinen. Suutuspäissään ei ehkä kannata mennä auton rattiin. Ihmissuhteiden kannalta vuosi on hyvinkin vaihteleva riippuen Vesimiehen syntymäpäivästä. Joillakin on tiedossa suuriakin muutoksia tällä saralla, mutta yleisesti ottaen vireintä aikaa on helmikuu. Ystävänpäivänä Vesimies voi järjestää hienot juhlat vaikkapa koko kaveripiirilleen!

Kalat 20.2.- 21.3.
Kalojen vuodesta muodostuu melko vaihteleva – on nousuja ja laskuja, toteutuneita unelmia ja hidasteita. Suurimmat hidasteet aiheuttaa Saturnus, joka tempaa 21.2. -10.3. syntyneet Kalat seitsenvuotiskriisin kouriin. Tulevan vuoden aikana nämä Kalat ottavat joko enemmän vastuuta tai vaihtoehtoisesti luopuvat sellaisista taakoista, joita eivät jaksa enää kantaa. Edesvastuuttomat tapaukset voivat joutua viranomaistenkin kynsiin. Jotkut Kalat sitoutuvat ihmissuhteisiinsa aiempaa vahvemmin, mutta toisaalta myös aikansa eläneet suhteet jäävät taakse. Taloustilanne on Kaloilla varsin hyvä etenkin vuoden alkupuolella. Kalat voivat tehdä hyviä kauppoja ja tienata ylimääräistä myös järkevistä sijoituksista. Huhtikuulle voi osua jonkinlainen onnenkantamoinenkin, joka koskee 9.-13.3. syntyneitä Kaloja. Toukokuun lopun jälkeen Kalat voivat olla ideoiden runsaudensarvia, mutta aika ei ole välttämättä oikea suunnitelmien toteuttamiselle. Merkin loppupuolella, n. 9.-18.3. syntyneet Kalat ovat tänä vuonna hyvinkin luovia, ja he saavat etenkin hyvissä ryhmissä hyvää jälkeä aikaiseksi. Rakkautta ja romantiikkaa etsivä Kalat voi hyvinkin löytää nyt Sen Oikean! Rakkauden kannalta kukoistavinta aikaa on huhtikuu, jolloin Kalojen tunteellisuus ja vilkas mielikuvitus saavat osakseen ansaitsemaansa arvostusta.

 «TULOSTA TEKSTI
  | pages powered and designed by aboanet