KLIKKAA JA LUE OMA KUUKAUSIHOROSKOOPPISI!

OinasHärkäKaksosetRapuLeijonaNeitsytVaakaSkorpioniJousimiesKaurisVesimiesKalat

MILTÄ NÄYTTÄÄ VUOSI 2016 ASTROLOGISESTI?

YLEISTÄ

Vuosi 2016

Joulukuun yleisnäkymä
Taas yksi vuosi lähenee loppuaan. Joulukuussa eletään varsin iloista Jousimiehen aikaa talvipäivänseisaukseen asti, jonka jälkeen Aurinko siirtyy vakavamieliseen Kauriiseen talvipäivänseisauksen hetkellä 21.12. Joulun tienoon tekee mielenkiintoiseksi se seikka, että tällöin alkaa useampi, vähintään ensi vuoden syksyyn kestävä, pitkäkestoinen transiitti. Nämä kuviot ovat seuraavat: Jupiterin oppositio Uranukselle, Saturnuksen kolmio Uranukselle, Saturnuksen neliö Chironille sekä jo marraskuussa alkanut Jupiterin neliö Plutolle. Näissä kuvioissa on laajentumista, yllättävyyttä ja innovatiivisuuttakin. Kalkkeutuneita ja vanhentuneita kuvioita uudistetaan sievästi. Ei ole tarvetta heittää pois sitä, mikä toimii, mutta päivitetään vain kalusto, osaaminen ja tietämys ajan tasalle. Politiikan puolella on ehkä jyrkkiä asenteita ja tarpeetonta vastakkainasettelua, joista voi myöhemmin poikia oikeusjuttujakin lähinnä sananvapauteen liittyen. Jupiterin ja Uranuksen oppositiossa on pientä onnettomuusalttiutta, joten ainakin joulun paluuliikenteessä on syytä pitää maltti mukana.

Myös Merkurius aloittaa kolmeviikkoisen peräytymisjaksonsa 19.12. Tämä tuo perinteisesti mukanaan aikataulu- ja tietotekniikkaongelmia, unohduksia ja yhteydenottoja vanhoilta tutuilta.

Aurinkomerkit vuositasolla

Oinas 21.3. - 21.4.
Oinas on kuulunut jo pitkään merkkeihin, jota monenlaiset muutokset ovat riepotelleet. Muutokset ovat voineet olla iloisia ja odotettuja tai sitten pelättyjä ja odottamattomia. Vuosi 2016 ei ole poikkeus ja tällä kertaa muutokset osuvat 5-16.4. syntyneiden Oinaiden kohdalle. Monet Oinaat joutuvat tekemään tärkeitä päätöksiä mm. tulevaisuutensa suhteen. Vapaudentarve on suuri, eikä huhtikuun Oinas siedä juuri rajoituksia. Hän viettää paljon aikaansa väljässä kaveriporukassa ja visioi itsensä mieluiten jonnekin muille maille vierahille. Rakkaudessa tai ystävyydessä on kukoistava vaihe maalis-huhtikuulla ja n. 5-8.4 syntyneet Oinaat saattavat aloittaa suin päin vakavan suhteen, jossa edetään pikavauhtia. Entinen puoliso – jos sellainen on – jää helposti kuin nalli kalliolle. Sitten kun elämään tehdään muutoksia, niin muutetaan sitten asuin- ja työpaikkaakin. Vakaampi jakso työelämässä on 1-5.4. ja 15.4. jälkeen syntyneillä Oinailla. Maaliskuussa syntyneet Oinaat kokevat keväällä energiatasonsa hieman mataliksi ja saattavat aloittaa tuolloin tehokuurin kuntonsa kohottamiseksi. Näillä Oinaille on myös paljon mielipiteitä ja jyrkkiä asenteita, joita joutuvat kevään aikaan tarkistamaan suuntaan tai toiseen. Syyskuussa Jupiter, tuo suuri onnentuoja, siirtyy Vaakaan, mikä voi tuoda aluksi maaliskuisten ja sitten vuoden viime metreillä huhtikuisten Oinaiden eteen melkoisia mahdollisuuksia. Ihmissuhteissa voi olla jälleen mielenkiintoinen kausi ja osa Oinaista voi ajatella, että hän on nyt löytänyt sen oikean. Monet jo pitkällekin viedyt suunnitelmat muuttuvat lennosta, kun Oinas haluaisi seurata johtotähteään. Velvollisuuksista ja sitoumuksista irtoaminen ei ole kuitenkaan aina ihan helppoa ja osa Oinaista saattaa huomata, että hän on tavoitellut pelkkää tähdenlentoa. Aivan vuoden lopussa 9-.11.4. syntyneiden Oinaiden on syytä olla varovaisia joululiikenteessä.

Härkä 21.4. - 22.5.
Härän alkuvuosi alkaa kevyessä myötätuulessa. Tulevan vuoden suunnitelmat ovat varsin mukavasti hahmotettuna ja niitä lähdetään toteuttamaan Härälle tyypilliseen tasaiseen tahtiin. Toukokuun Härät ovat hyvinkin tuotteliaita syyskuulle asti. Maaliskuussa n. 7.-9.5. syntyneet Härät voivat olla erityisen onnekkaita investoinneissaan ja suuremmissa hankkeissaan, jolloin he saavat monta asiaa etenemään hyvinkin rivakkaan tahtiin.

Rakkauselämässä on kukoistava kausi toukokuussa, mutta toukokuun puolivälin jälkeen syntyneille Härille voi tulla riitaisampi kausi kesäkuun puolella. Tuoreet romanssit joutuvat heti koetukselle esimerkiksi mustasukkaisuuden, vallankäytön tai salaisuuksien takia. Myös vakiintuneimmissa suhteissa epäluuloisuus verottaa luottamusta. Härkä ei erityisesti piittaa draamasta, mutta tähän jaksoon sitä voi sisältyä. Lisäksi Härät voivat kyseenalaistaa viimeaikaisia päätöksiään ja toimiaan ja siinä missä hän oli aiemmin itsevarma, hän onkin nyt epävarma. Itseluottamus palautuu kuitenkin loppukesään mennessä.

Huhtikuun puolella syntyneet Härät elävät näennäisen kunnianhimotonta aikaa, mutta heillä on silti visio mielessään siitä, mitä haluavat elämässään tehdä. Jotkut jopa toteuttavat nyt kutsumustaan aikaa ja energiaa säästämättä.

Elokuun jälkeinen kausi voi olla Härille melko hiljainen ja tasainen. Tämä ei Härkää juuri haittaa. Suurempia haasteita on vain n. 4.-8.5. syntyneillä Härillä, jotka saattavat aloittaa kesällä vaikkapa taloremontin tai jonkun muun vastaavan mittaluokan hankkeen.

Kaksoset 22.5. - 22.6.
Kesäkuun puolella syntyneet Kaksoset voivat kokea etenkin vuoden alkupuolen melko tukalaksi. Pientä helpotusta on luvassa elokuulta lähtien, mutta erilaisia haasteita, rajoituksia ja sairasteluakin riittää kyllä vuoden loppupuolelle asti. Normaalisti iloluontoiset Kaksoset voivat olla tänä vuonna varsin ahdistuneitakin. Kaksoset oppivat tänä vuonna ottamaan voimakkaasti vastuuta – tai jos eivät opi – niin sitten hän joutuu todella puun ja kuoren väliin. Vastuunsa tuntevat Kaksoset voivat saada urallaan ylennyksen tai he vievät mielitiettynsä vihille. Viranomaiset ja auktoriteetit taas ovat niiden edesvastuuttomien kimpussa, saattaapa vuoteen mahtua käräjöintiäkin. Ylitunnolliset Kaksoset voivat törmätä tänä vuonna jaksamisensa rajoihin ja tästä syystä hänkin joutuu luopumaan sellaisista taakoista, joita ei jaksakaan kantaa.

Yksi vuoden tapahtumarikkaimmista jaksoista 7.-11.6. syntyneille Kaksosille on maaliskuussa, jolloin voi odottaa odottamatonta. Maalis-, huhti- ja toukokuu ovat mielenkiintoisia kuukausia myös toukokuun puolella syntyneille Kaksosille, jotka voivat joutua ihmissuhteissaan riitoihin tai he joutuvat kyseenalaistamaan aikaisempia päätöksiään. Itseluottamus on koetuksella useamman kuukauden ajan. Ehkä toukokaksosia haastetaan myös erilaisiin kilpailuihin tai kaksinkamppailuihin, mutta Kaksonen ei ole kovin innokas lähtemään sellaiseen mukaan.

Rakkautta suosiva jakso on tänä vuonna melko lyhyt, lähinnä kesäkuun alusta juhannukseen asti. 13.-15.6. syntynyt sinkkukaksonen saattaa kuitenkin olla onnekas rakkausmarkkinoilla tänä aikana. Jos rakkaus iskee, se iskee ensisilmäyksellä.

Kaksosen ihmissuhteet tasaantuvat elokuulta lähtien, mutta loppuvuosi ei välttämättä ole kovin tasainen. Mitä enemmän vuosi vanhenee, sitä enemmän mahdollisuuksia Kaksoselle näyttää siunaantuvan. Ei Kaksonen ehkä ihan onnekas ole, mutta hänen on verrattain helppo saada suunnitelmansa toteutettua. Tukijoukkojakin löytyy tarvittaessa. Nämä ovatkin tervetulleita, mikäli samaan aikaan suunnitelmien vastustajiakin riittää. Loppuvuosi on hektisin 6.-12.6 syntyneille Kaksosille. Toukokuiset ja kesäkuun alun Kaksoset saavat sen sijaan nauttia loppuvuodesta varsin harmonisista tunnelmista.

Rapu 22.6. - 22.7.
Rapu on kuulunut jo pitkään merkkeihin, joita monenlaiset elämänmuutokset ovat koetelleet niin hyvässä kuin pahassakin. Tänä vuonnakin on tätä samaa odotettavissa n. 6.-18.7. syntyneille Ravuille. Suurimmat mullistukset koskevat ihmissuhteita, joissa voi olla menetyksiä, mutta myös todella suurta intohimoa. Työpaikka tai työtehtävät työpaikan sisällä voivat vaihtua vuoden aikana useampaankin kertaan. Heinäkuun Ravut tasapainottavat kiireistä elämäänsä esimerkiksi arkisilta tuntuvien askareiden avulla: marjanpoiminta, käsityöt, laitteiden korjaaminen tai lemmikkien kanssa puuhailu tuovat mukavaa vastapainoa isompien muutosten keskelle. Kesä-heinäkuun taitteessa syntyneillä Ravuilla sosiaalinen omatuntokin on nyt herkistynyt, joten hän on lähipiirissään aina valmis auttamaan muita, mikäli tarve näin vaatii. 18.7. jälkeen syntyneillä Ravuilla loppukesä sujuu mukavasti luonnon lähellä ilman suurempia häiriöitä.

Rakkauden ja muiden läheisten ihmissuhteiden kannalta harmoninen aika Ravuilla on kesä-heinäkuussa.

Syksyllä sosiaalinen elämä, kokoukset ja liikekumppanien järjestämät tapaamiset vaativat Ravunkin läsnäoloa ja erityisesti heinäkuiset matkustavat paljon syksyn pimeydessä tilaisuudesta toiseen. Sinkkuravuilla voi olla ihastuksen poikasiakin, jopa äkkirakastumisia, mutta nuori rakkaus ei välttämättä lähde kehittymään siihen suuntaan kuin Rapu toivoisi.

Leijona 22.7. - 23.8.
Elokuulla syntyneet Leijonat paiskivat tänä vuonna töitä hyvässä putkessa ja putki vain paranee vuoden loppua kohden. Mikäli Leijonalla on suurempia visioita tai suunnitelmia työsaralla, niin paras aika niiden toteutukselle on vasta marras-joulukuulla. Näidenkin visioiden toteuttaminen voi vaatia melkoisen määrän tapaamisia erinäisten ihmisten kanssa, mutta tokihan Leijona osaa olla vakuuttava ja charmantti halutessaan. Kuumat raudat ovat tulessa loppuvuodesta erityisesti 13.-16.8. syntyneillä Leijonilla, joilla suunnitelmat voivat nytkähtää eteenpäin todella huimaavaa vauhtia.

Leijonilla voi olla elokuulle asti vaikeuksia temperamenttinsa kanssa. Hänellä on melkoisesti kilpailuviettiä ja hänet kokee, että hänet haastetaan tuon tuostakin kaksinkamppailuun. Rakkaudessa voi olla melkoisia triangelidraamoja, jossa mielitietyn suosiosta kamppaillaan arveluttavinkin keinoin. Myös mustasukkaisuus ja kontrollointi ovat nyt yleisiä lieveilmiöitä Leijonien elämässä. Jos kontrollointi kohdistuu Leijonaan, niin hänen karjahteluaan kuullaan vuoden varrella usein. Leijonan olisi viisasta purkaa mahdollisia turhautumiaan liikuntaan ja miksei vaikka työntekoonkin, joissa tehokkuus pääsee huippuunsa, jos Leijona pystyy vain keskittymään oleelliseen. Joitakin Leijonia vaivaa kuitenkin myös uupumus, eikä mistään tahdo tulla mitään ennen kuin vuoden loppupuolella.

Heinäkuun ja syyskuun välillä voi etenkin heinäkuun puolella syntyneillä Leijonilla olla iloisempi kausi, jolloin hän tapaa hyviä ystäviään kesäisissä merkeissä. Leijona osaa totisesti pitää hauskaa hyvässä seurassa. Ehkäpä olisi aika järjestää kunnon kesäjuhlat parhaiden ystävien ja rakkaiden kunniaksi!

Neitsyt 23.8. - 23.9.
Vaikka onnekkaaksi mainittu Jupiter taivaltaa Neitsyen merkissä syyskuulle asti, niin ei Neitsyeltä mene välttämättä kaikki tänä vuonna putkeen. Elämä voi olla melkoista aaltoliikettä, jossa euforia ja pettymykset vaihtelevat välillä tiuhaankin tahtiin. Elokuun puolella syntyneiden Neitsyiden elämä oli ehkä viime vuonna vellovaa, mutta tänä vuonna se jo tasoittuu tuttuihin uomiinsa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ilman suurempaa draamaa tai muutoksia.

Maaliskuisten Neitsyiden elämässä haaveet, suunnitelmat ja realiteetit tuntuvat olevat jatkuvassa ristiriidassa toisiinsa nähden, eikä terveyskään ole aina parhaalla mahdollisilla kantimilla. Ei ole ihmekään, jos Neitsyt välillä turhautuu. Maaliskuussa erityisesti 9.-12.9 syntyneet Neitsyet voivat kuitenkin saada isompiakin suunnitelmia lävitse, jos he saavat vaikutusvaltaisia tai varakkaita liittolaisia puolelleen. Monet sitoumukset voivat kuitenkin hidastaa omien suunnitelmien nopeaa läpiviemistä. Ei olisi muuten mahdotonta, että maaliskuussa jokin suurempi lottovoitto menisi edellä mainitun haarukan Neitsyelle! Loppukesä ja alkusyksy voi olla etenkin 12.9 jälkeen syntyneille Neitsyille mitä nautittavinta aikaa. Tänä aikana Neitsyt matkustelee, tarttuu eteen tipahteleviin mahdollisuuksiin ja pitää vain hauskaa. Rakkauskin kukoistaa mukavasti elokuun kuutamoöinä.

Maalis-, huhti- ja toukokuu ovat elokuun Neitsyille melko rasittavaa aikaa. He riitaantuvat helposti perheenjäsentensä kanssa. Riitojen syynä voi olla vaikka eriävät mielipiteet päivänpolttavista asioista. Riidat voivat kärjistyä siihen asti, että läheiseenkin ihmiseen pitää ottaa pesäero, mutta ajan kanssa kuumimmat tunteet asettuvat ja routa ajaa taas porsaan kotiin, kuten sanonta kuuluu.

Loppuvuodellekin riittää syyskuun Neitsyille omat haasteensa, mutta mikäli tämän vuoden mahdollisuuksiin on tartuttu, niin kovalla työllä nämäkin asiat saadaan vietyä toivottuun suuntaan ja kukoistamaan. Terveellisten elämäntapojen ja liikunnan merkitys on tänä vuonna suuri, koska vastustuskyky ei ole parhaimmillaan.

Vaaka 23.9. - 23.10.
Syyskuussa syntyneiden Vaakojen vuosi alkaa varsin hiljaisissa merkeissä. He ehkä keskittyvät tekemään loppuun sen, minkä ovat joskus aloittaneet, eivätkä ole näistä tehtävistä erityisen innostuneita. Lokakuun alkupuolella syntyneet Vaa´at ovat huomattavasti kunnianhimoisempia ja heidän projektinsa etenevät jaksamisen tahtiin, eli yleensä aika hyvin. 7.-18.10. syntyneet Vaa´at sen sijaan pistävät elämäänsä uusiksi vinhalla vauhdilla – aivan kuin pyörremyrsky olisi tullut sekoittamaan tutut ja turvalliset kuviot. Monilla tämän haarukan Vaaoilla on elämässään myös jokin vakavampi kriisi, joka ensin kuluttaa ja sitten kasvattaa häntä voimakkaasti. Jotkut matkustavat todella runsaasti, eivätkä muuten mullista elämäänsä – näillä Vaaoilla on vain tarve laajentaa maailmankuvaansa, mieluiten vielä hyvässä seurassa.

Syyskuulta lähtien myös kauden syntymäpäiväsankarien elämään tulee uutta toiveikkuutta ja paljon mahdollisuuksia. Syyskuun Vaa´atkin pursuilevat taas suunnitelmia ja katsovat luottavaisesti tulevaisuuteen. Monet lähtevät opiskelemaan, toiset laajentavat reviiriään joko työelämässä tai sitten vaikka matkaillen. Talousasioissa voi olla käänne parempaan. Loppuvuodesta lokakuulla syntyneiden Vaakojen elämä on etenkin töissä varsin hektistä ja hän saattaa luottaa tärkeissä hankkeissa joko viehätysvoimaansa tai onneensa. Onneen luottaminen on tietysti tärkeissä asioissa kyseenalaista, mutta tänä vuonna Vaaka saattaa onnistua jopa moisella taktiikalla. Joululiikenteessä lokakuun Vaakojen on syytä pitää varansa, onnettomuusalttiuttakin on joulukuun kuvioissa mukana.

Rakkauden, ystävyyden ja liikekumppanuuden kannalta mukavin aika on syyskuussa, jolloin niin Venus kuin Jupiterkin siirtyvät Vaakaan. Tähän ajankohtaan sopisivat mm. jotkut juhlat, miksei myös hääjuhlat!

Skorpioni 23.10. - 23. 11.
Skorpionin alkuvuotta aina elokuulla asti leimaa energiapommi Mars, joka pysyy tässä merkissä nyt harvinaisen pitkään. Monet Skorpionit ovat varsin urheilullisia ja tänä vuonna ne laiskemmatkin tapaukset saattavat aktivoitua liikkumaan. Sitten kun Skorpioni on päässyt treenaamisen makuun, hän treenaakin veren maku suussa myös ruokavaliotaan tarkkaillen. Eniten häntä kiehtovat kamppailulajit tai vaikkapa potkunyrkkeily. Skorpionimiehillä voi olla erityisen voimakas tarve korostaa maskuliinisuuttaan ja he voivat tästä syystä ryhtyä hieman yllytyshulluihin tempauksiinkin. Jotkut yrittävät päteä naismaailmassa seksuaalisten valloitusten kautta. Jos Skorpioni on sortunut alkuvuodesta kukkoiluun tai öykkäröintiin, niin katumusharjoituksia on edessä touko-kesäkuussa. On mahdollista, että Skorpioni suorastaan teloo itseään tuossa vaiheessa, jolloin on pakko levätä ja antaa itselle välillä vähän armoakin.

Skorpionissa liikkuva Mars edesauttaa myös työelämässä suoriutumista. Tekemistä saisi olla mieluummin vaikka liikaa kuin liian vähän, muuta Skorpioni turhautuu nopeasti. Työasioiden kannalta vuosi on kuitenkin Skorpionin kannalta aika mukava. Suuremmistakin hankkeista suoriutuvat erityisesti 8.-12.11. syntyneet Skorpionit, joiden projekteissa on kriittiset vaiheet maaliskuussa. Mikäli projekti näyttää lupaavalta, piikkihäntä osaa kyllä investoida ja pistää isot rattaat pyörimään saadakseen tahtonsa lävitse.

Skorpionien loppuvuosi on pääsääntöisesti alkuvuotta rauhallisempi, mutta kyllä alkusyksyyn mahtuu kuitenkin mukavia hetkiä ystävien ja rakkaiden seurassa.

Jousimies 23.11. - 23.12
Viime vuosi oli marraskuisille Jousimiehille ehkä hieman tahmea erilaisine velvollisuuksineen ja rajoituksineen, mutta nyt elämä hieman helpottuu ja syksystä lähtien muuttuu ehkä jopa mukavaksi. Keväällä on kuitenkin vielä oma koettelemusten kausi, kun Mars peräytyy tässä merkissä. Jousimiehelle on perinteisesti mielipiteitä, mutta nyt hän joutuu niiden takia tulilinjalle. Maalis-, huhti- ja toukokuu voivat olla marraskuun Jousimiehille melkoista taistelua, jossa hän joutuu miettimään tarkemmin omia toimiaan, päätöksiään ja niiden seurauksia. Elämään saattaa ilmestyä vanha kilpakumppani, jonka kanssa seurustellaan kyynärpäätaktiikalla. Syyskuusta lähtien marraskuisten elämä kuitenkin tasoittuu aiempaa harmonisemmaksi. Rakkaudessa ja ystävyydessäkin on oikein kukoistava kausi lokakuussa kaikilla Jousimiehillä.

Joulukuun Jousimiesten elämä on syyskuulle asti melkoista ristiaallokkoa. Suunnitelmia ja haaveita on paljon, mutta käytännön ongelmat ja muut rajoitukset - jopa sairastelu - tuntuvat aina vesittävän suuret suunnitelmat. Jousimiehen kannattaa kuitenkin muistaa, että viivytys on vain viivytys, asiat voivat lutviutua jonakin sopivampana ajankohtana. 8.-13.12. syntyneet Jousimiehet voivat ottaa alkukeväästä riskejä, jotka eivät kannakaan hedelmää, mutta tästä ei tarvitse lannistua, vaan yrittää uudestaan loppuvuodesta. Menestymisen mahdollisuus on syyskuun jälkeen ja erityisesti marras-joulukuussa varsin hyvä.

13.12. jälkeen syntyneillä Jousimiehillä vuosi on melko rauhallinen, joskin ruokavalioon ja terveyteen olisi hyvä kiinnittää huomiota vuoden alkupuoliskolla. Kiloja kertyy nyt turhankin helposti.

Kauris 23.12. - 21.1.
Joulukuussa syntyneiden Kauriiden elämä on melko yllätyksetöntä syyskuulle asti. Tämä ei Kaurista erityisemmin haittaa, onhan noita haasteita ollut yllin kyllin menneinä vuosina. Syksystä alkaenkin on vain hieman tavallista enemmän menoja, joihin on hyvä osallistua oman kehityksen ja mahdollisuuksien takia. Syksyllä joulukuun Kauriit ovat myös energisiä, joten hän jaksaa tehdä muutakin kuin vain välttämättömimmät velvollisuutensa. Ystävyydessä ja rakkaudessa on kuitenkin ihan mukava jakso tammi-helmikuussa.

Elämänmuutoksia, kriisejä, nousukiitoja ja syöksykierteitä riittää 5.-16.1. syntyneille Kauriille. Jotkut matkustelevat runsaasti tai pyörivät muuten kansainvälisissä piireissä ilman, että elämä muuten muuttuu kovinkaan paljon. Maailmankuva vain laajenee. Töissä on kohtuullisen tuottelias jakso aina syyskuulle asti, jolloin Kauriit etenevät normaalia vähäisemmillä vastoinkäymisillä kohti tavoitteitaan. Kauris saattaa olla hyvinkin innostunut syksyyn asti puutarhanhoidosta, metsäretkistä koiran kanssa tai vaikkapa vaatesuunnittelusta. Kaikki tämä tuntuu hänestä nyt mukavan perinteiseltä ja rauhoittavalta. Rauhoittuminen onkin tervetullutta niille Kauriille, joiden elämä on muuten ollut viime aikoina kiireistä. Loppuvuonna normaalisti harkitseva Kauris saattaa olla hieman varomaton ja saattaa riskeerata vauhtisokeudessaan parisuhteensa, työpaikkansa tai ehkä jopa terveytensä. Jos hän on onnekas, hän selviää pelkällä säikähdyksellä ja unohtaa toilailut sikseen.

Vesimies 21.1. 20.2.
5.-15.2. syntyneillä Vesimiehillä on hyvinkin kiireinen ja liikkuvainen vuosi edessään, eikä heitä paljon Suomen kamaralla näy välttämättömimpien velvollisuuksien jälkeen. Kiire vain lisääntyy syksyllä, jolloin nämäkin Vesimiehet antautuvat aiempaa enemmän sosiaalisen elämän pauloihin. Sosiaalinen elämä ei ole näillä Vesimiehillä pelkkää huvitusta varten, niiden kautta voi saada myös hienoja tilaisuuksia esimerkiksi uraa ajatellen. Tai eihän sitä tiedä, vaikka sinkkuvesimieheltäkin menisi syksymmällä jalat alta, kun se oikea kävelee eteen!

Muilla elämä on ainakin alkuvuodesta hyvinkin rauhallista ja työntäyteistä. Paras työputki on päällä ehkä helmikuun alussa syntyneillä Vesimiehillä, joilla ei ole nyt paljon muita kiireitä. Heillä on aikaa keskittyä olennaiseen. Tammikuun Vesimiehet saattavat elellä jopa todella tapahtumaköyhää aikaa ainakin alkuvuodesta ja elämää piristävät lähinnä helmikuussa satunnaiset tapaamiset ystävien kanssa. Tammikuussa syntyneillä Vesimiehillä vuoden paras jakso on syyskuusta marraskuuhun, jolloin he antautuvat sosiaalisen elämän pyörteisiin joko työn tai huvin vuoksi. Vesimies osaa kyllä halutessaan verkostoitua ja olla kaikkien kaveri. Tarmoakin riittää vielä syksyn pimeydessä ja Vesimieskin saattaa ryhtyä vaikkapa pumppaamaan rautaa salilla.

12. 2. jälkeen syntyneillä Vesimiehillä voi olla touko-kesäkuussa vaikeampi jakso työ- tai raha-asioiden suhteen ja läheisimmissä ihmissuhteissakin kaivellaan todennäköisesti menneitä. Vesimies ei yleensä menneiden kaivelusta piittaa, mutta muut ehkä piittaavat. Väärät teot ja päätökset tuodaan esiin ja arvioidaan uusiksi.

Kalat 20.2.- 21.3.
Maaliskuun alkupuolella syntyneiden Kalojen alkuvuosi voi olla melkoista vuoristorataa. Hän käy vuoroin onnen kukkuloilla ja kohta taas pettymyksien suossa ja saattaapa välillä sairastellakin. Vakavammatkin vaivat saattavat kaataa n. 12.-15.3. syntyneet Kalat sänkyyn useampaankin otteeseen. Tunteelliselle merkille ei ole luvassa paljon maadoittavia voimia, vaan tunteet riepottelevat häntä kunnolla. Helmikuisilla on hieman maaliskuisia helpompaa ja nämä Kalat ovat ehkä löytäneet elämäänsä kutsumuksen toteutettavaksi tai ehkä peräti unelmiensa rakkauden. Helmikuisilla on vahva luova kausi menossa ja heillä on paljon myös sosiaalista omatuntoa. Monet Kalat – myös maaliskuiset – voivat ilmoittautua tänä vuonna erilaisiin vapaaehtoisiin auttamistehtäviin tai jos ammatinvalinta on ajankohtainen, hän voi hakeutua esimerkiksi sote-alalle töihin. Siellähän hän on yhdessä itselleen sopivimmassa ammatissa. Haastavinta aikaa kestää syyskuulle asti, mutta ei loppuvuottakaan suorastaan riemusaattueeksi voi sanoa. Se on vain vähän vähemmän rasittava kuin alkuvuosi.

Toukokuussa helmikuun Kalojen energiatasot voivat olla melkoisen matalalla ja hän on altis telomaan itseään. Pienet vammat ja nyrjähdykset eivät ole välttämättä vaarallisia, mutta kyllä ne hetken aikaa hidastavat menoa. Töissä tai muiden velvollisuuksien parissa on ehkä myrskyisät kolme viikkoa, mutta mikäli asiat ratkotaan oikeudenmukaisesti, myrsky laantuu kyllä nopeasti.

Rakkaudessa paras jakso on maaliskuussa, jolloin Kalalle voi sattua ja tapahtua muutenkin. Energiatasot ovat kuitenkin tänä vuonna parhaimmillaan vasta vuoden viimeisimmän kahden viikon aikana. Kalat jaksaa siis valmistella joulua ja uutta vuotta tarmokkaasti ja tehdä ehkä töitäkin siinä välissä.

 «TULOSTA TEKSTI
  | pages powered and designed by aboanet