Rakkaushoroskooppi


Klikkaa ylhäältä auki haluamasi horoskooppimerkki ja lue yksilölliset kuvaukset!

Naisten ja miesten horoskooppimerkkien perusluonteenpiirteitä

Oinas 
Oinas on kevään merkki, alkuvoimaisen elämännälän ja vaistojen juhlinnan symboli. Oinas on muodikkaasti ajatellen katutodellisuuden merkki. Naisena ja miehenä tämä merkitsee kykyä elää päivästä päivään suunnittelematta liiaksi asioita etukäteen. Tämä koskee mitä suurimmassa määrin myös tunnesuhteita ja rakkautta. Rakkaus tulee jos on tullakseen, sitä ei voi pakottaa eikä sitä voi kaapata haltuun järkeilemällä. Sydämellä on oma logiikkansa ja sinä jos kuka tutustut siihen.
Oinasmaisuus sinussa merkitsee voimakkaita vaistoja, viettejä ja tunteiden äkkinäisyyttä. Olet leimahtavaa tyyppiä, joka syöksyy rakkauteen arvelematta ja laskelmoimatta.  

Sydämen tasolla olet jossain määrin hiomaton timantti, jota vahvat vietit heittelevät eikä hienommat ja hitaammin kehittyvät tunteet aina jaksa kehittyä samaan tahtiin. Helpointa on ihastua päätä pahkaa, vaikeinta tehdä tästä alusta kestävä pitkäaikainen liitto, joka sietää elämän vaihteluita. Olet nainen tai mies, joka elät luonnollista elämää lähellä biologisten vaistojen ja alitajuisten yllykkeiden maailmaa. Siksi sinussa on kesytön, taisteleva, hanakasti itseä vaistonvaraisesti ajatteleva puolesi, joka sekä kiinnostaa että pelottaa muita. Sinussa on ripaus villeyttä ja estottomuutta, joskus myös teet pilaa tekopyhyydestä ja ulkokullatuista tavoista. Sinua ihailevat ne, joilta itseltä puuttuu kykyä lyödä leikiksi ihmisen kehittelemiä sovinnaisia tapoja ja tottumuksia. 

Tulisena merkkinä, rakkaus syttyy helposti, roihuaa hetken ja voi tukahtua käsittämättömistä syistä. Parhaimmillaan olet avoimesti ja suorasukaisesti eroottinen ihminen, joka ei peitä seksuaalisuuttaan. Luonnonlapsessa on aina viattomuutta kun et ole tietoinen siitä, että seksi on syntiä. Jos taas käytät vetovoimaasi tietoisesti, se menee helposti pilalle ja alkaa tuottamaan huonoja tuloksia ihmissuhteissa. Aloitteet eivät pelota sinua, eivät vaikeudet, ei myöskään kumppanin erilaisuus, sillä et ajattele pitkälle parisuhteen monimutkaisuuksia. Alku sujuu, mutta miten on jatkon laita?

Härkä 
Härkä on kevään merkeistä se, joka tasaa hengästyttävän nopean ja kiimaisen alkukevään elämänjanon säännölliseksi, tuottavaksi ja rakentavaksi toiminnaksi. Olla Härkä-mies tai Härkä-nainen merkitsee kuten Oinaalle riippuvuutta luonnollisista prosesseista, mutta ne ovat sinulla paremmin hallussa ja näennäisesti kesyyntyneenä porvarillisen, nautiskelevan hyvinvoinnin nahan alla. Yhtäkaikki, tunteet ja rakkaus ovat pysyvän ja sammumattoman kiinnostuksen kohteenasi. Kaipuusi kohdistuu elämänmuodon säilyttämiseen ja oman suvun jatkamiseen. Olet luonnonolento vielä monin tavoin ja vaistot sinussa määräävät tahdin. Ne sanovat, että yhteinen turvallisuus on hyvä asia, on hyvä elää perheessä ja saada osakseen lämpöä, rakkautta, puolison ja lasten kiintymystä. 

Et ole seikkailija etkä eroottinen valloittaja vaan enemmänkin varman päälle pelaaja ja perinteisiin arvoihin keskittynyt perheenisä –tai äiti. Siitä huolimatta mukavuudenhaluisen pinnan alla on vahvoja tunteita ja viettymyksiä, jotka vaativat rakkaudelta paljon fyysistä läheisyyttä, erotiikkaa ja seksiä. Olet merkeistä, se joka elää koskettelusta ja kumppanin läsnäolosta jokapäiväisessä elämässä. Pitkät poissaolot, matkat, tilapäiset erot voivat olla kidutusta sielullesi, joka kiintyy usein rakastettuun lähtemättömästi. Siten myös erot ovat vaikeita ja pitkäaikaisia haavoja voi niistä syntyä. Sinua ihailevat ne, joilta itseltä puuttuu luonnollista fyysistä karismaa ja kykyä elää oman kehon kautta elämäänsä. 

Merkkisi on maallinen ja tarpeet sen mukaiset. Jos ihmissuhteesi saa sinut tuntemaan olosi kotoisaksi, pakottamaksi ja mukavaksi ja jos siinä on ripaus intohimoa ja aistillisuutta, se sopii sinulle. Et yleensä yritä venytellä sen koommin itseäsi mihinkään uuteen ulottuvuuteen etkä vaadi kumppaniltakaan mahdottomia. Mutta sen sijaan olet omistava ihminen ja kumppanisi saa pian tuntea sen sisimmässään. Omistushalu johtuu syvistä biologista ja alitajuisista juurista, jotka sitovat sinua kumppaniisi pakonomaisella tavalla. Ongelmana on omistavuuden myötä heräävä mustasukkaisuus, halu pitää kumppani jatkuvasti lähellä hallittavissa, saatavissa. 

Kaksonen 
Kevään viimeisin merkkinä olet syntynyt aikaan, jolloin kevään kiima on ohi ja on aika liikkua, tutustua reviiriin, etsiä uusia väyliä ilmaista itseä kuin antamalla luonnon voimien puhua itsesi kautta. Olet utelias kokeilija, etsijä, ikuisesti nuorekas ellet sitten keskenkasvuinen kloppi tai tyttö, ikuinen koululainen lukien toisella silmällä sarjakuvia, toisella koulukirjaa naputellen sormella hermostuneesti viimeistä hittiä. Jokin tästä ikuisesta pojasta tai tytöstä säilyy läpi elämäsi leimaten sinun tunne-elämääsi myös. Sinun tarpeesi ovat hetkellisiä ja spontaaneja. 

Kukaan ei kiellä, ettetkö olisi ihmisistä kiinnostunut tai kiinnostava tuttavuus. Usein tunneasiat liittyvät ystävyyssuhteisiin ja kaveruussuhteisiin, jotka alkavat kehittyä pidemmälle. Olet kuitenkin älyllinen ja mentaalinen ihmistyyppi ja pelkkä tunneside ei useinkaan tule kyseeseen. Tarvitset kumppanuutta, jossa voi jakaa mielipiteitä, keskustella ja pohtia asioita. Jos löydät ihmissuhteesta sekä mielen että sydämen tasolla yhteistä pohjaa, se on hyvä merkki suhteen jatkoa ajatellen. Liian sitovat, nahan alle imeytyvät tyypit ovat usein sinusta rasittavia. 

Merkkisi on ilman elementin mukainen ja rakkautesi etäistä, leikillistä eikä sydänjuuria myöten rasittavaa. Voit olla melkoinen ihmissuhdepeluri tai ilmavasti kukasta kukkaan hyppelehtivä kiusoitteleva keiju. Näennäisesti sinusta puuttuu vakavuus ja periaatteet, mutta niidenkin aika tulee parisuhteen kuluessa. Huikentelevaisuus on merkkisi perinteinen heikko kohta ja siihen pitää löytyä tepsivät lääkkeet, muuten rakkaus on vaikeuksissa.

Rapu 
Rapuna synnyt juhannuksen jälkeen lämpimään kesään, jossa luonto on täydessä kukassaan ja symboloi hyvin suojelevaa, äidillistä maaemon luonnettasi. Tunnetta täynnä oleva luonteesi kaipaa emotionaalista turvallisuutta, huolenpitoa, perinteiden ja arkisen elämän antamaa jatkuvuutta. Sinussa on voimakas tarve kuulua johonkin, jossa voit olla oma itsesi. Olet syntynyt perhekeskeiseen merkkiin, jossa et voi ajatella pelkästään itseäsi vaan läheisiäsi. Tunneside vanhempiin voi olla luja ja suhde äitiin varsinkin erityisen voimakas ja suuntaa antava. Jos se on eheä ja rakastava, sinun kykysi antaa lämpöä ja rakkautta läheisille ihmisille, on hyvin kehittynyt. 

Olet usein ihmissuhteissa, joissa sinua tarvitaan lujittamaan perheyhteisyyttä ja luomaan vakautta ja turvallisuutta. Tarvitset läheisiä ihmissuhteita ja voit uhrata paljon niiden säilyttämiseksi ja parantamiseksi. Voit sitoutua kumppaniin, joka herättää vahvoja muistoja suhteistasi isääsi tai äitiisi. Olet vahvasti vanhempiesi lapsi myös parisuhteessa ja kumppanisi voi joutua työstämään kanssasi ongelmia, jotka ovat peräisin sinun lapsuudenkokemuksistasi. Toisaalta voit juhlistaa elämää arvokkailla perinteillä, joihin perhe-elämäsi ottaa myös osaa. 

Olet vesielementin merkkiin syntynyt ja tunnetaso on syvä ja vaativa. Tunteesi voivat olla oikullisia ja vaikeasti ymmärrettäviä koska olemuksesi toimii hyvin yksilöllisten impulssien mukaan. Voit todeta, että sinua ei kovin moni ole ymmärtänyt. Ongelmiasi voi olla yliherkät reaktiot toisia ihmisiä kohtaan, joka johtaa arvaamattomaan ja joskus epäluotettavaan käyttäytymiseen. Muut voivat vain arvailla mitä kaikkea sinussa tapahtuu. Jos et opi puhumaan tunteistasi, sinua on ajoittain vaikea lähestyä. Merkkisi tunnetaan myös riippuvaisuuden symbolina ja ihmissuhteessa ja rakkaudessa voi olla yksipuolisia riippuvuuden siteitä, jotka eivät johdu aidosta rakkaudesta.

Leijona 
Leijonaksi syntyminen tietää elämän alkua keskikesällä tai elokuussa, jolloin sinua voi kuvata todelliseksi päivänpojaksi tai aurinkotytöksi. Sinussa on keskikesän lämpöä, laiskaa, venyttelevää itsetietoista kissamaista itseluottamusta. Osaat ottaa elämästä hyvät puolet irti ja voit kaivata itsen vahvistusta etsimällä tilanteita ja asemaa maailmassa, jossa voit loistaa valona muille. Sinussa on helposti näkyvä tarve saada hyvää vastakaikua ihmisiltä ja voit tuoda sen esiin rakkauselämässä. Mikään vaatimaton seinäkukkanen et ole vaan kaipaat huomiota ja tulet varhain tietoiseksi siitä, että pystyt vaikuttamaan ihmisiin helposti. 

Tunne-elämäsi on aktiivista. Et voi jäädä odottamaan unelmien prinssin tai prinsessan ilmestymistä tyhjästä vaan varaat aikaa ja näet vaivaa oikean kumppanin pyydystämiseksi. Elämä on jossain syvällä sisimmässäsi leikkiä ja peilailua ja rakkauselämäsi taatusti on tärkeä osa tätä teerenpeliä. Rakkauden kokeminen taas on vakava asia sinänsä, se täyttää sinut kokonaan ja saa sinut tuntemaan itsesi todella eheäksi. Huolimatta leikkisyydestäsi syvällä sydämessäsi on puutetta tai suoranaista hätää ellei elämässäsi ole rakkautta. Rakkaus muuttaa sinut paremmaksi ihmiseksi, jalostaa ja kuorii turhia kerroksia olemuksestasi pois ja paljastaa aurinkoisen luonteesi jaloimmat piirteet.

Tulisen elementin ihmisenä, rakkaus on leimahtava voima, joka on keskeinen itsetunnon kannalta. Olet niitä, jotka saavat elinvoimaa kiintymyksestä ja kehräävät tasaisesti, mitä enemmän rakkautta sinulle annetaan. Ongelmana voi olla läpinäkyvä itsekkyys ja itserakkaus, joka voi johtaa kumppanin alistamiseen tai oman egon tarpeeseen käyttää muita tikapuina kohti omaa kukoistusta. 

Neitsyt 
Neitsyt sinussa syntyy kesän ja alkusyksyn taitteeseen, jolloin luonnon tarjoama sato otetaan talteen, varastoidaan ja valmistaudutaan kylmään vuodenaikaan. Olet aina jossain olemuksesi pohjalla varustautuja ja viimeistelijä, tarkkanäköinen asioiden ja ihmisten ja esineiden huoltaja. Siksi tunne-elämäsi on usein varmistelevaa ja kriittistä. Et hyväksy mitä vain vaan luot huolekkaan katsauksen ihmisiin, jotka pyrkivät lähellesi. Sinussa on suuri tarve ymmärtää onko tunnesuhteissa toimivuutta ja pelaako yhteinen elämä arjessa hyvin yhteen kumppanisi kanssa. Olet periaatteessa valikoiva ja nirsokin. 

Et pysty noin vain heittäytymään ihmissuhteisiin tai rakkauden hurmokseen vaan jarrutus tulee heti. Haluat tarkistaa kumppanisi perinpohjin ennen kuin pystyt luottamaan häneen. Senkin jälkeen voit säilyä kriittisenä häntä kohtaan. Mutta olet myös itsekriittinen ja pystyt korjaamaan ilmenneitä virheitäsi ja parantamaan heikkoja alueitasi. Olet aina kehittämässä itseäsi ja myös parisuhde tulee yhdeksi kohteeksi. Hyvä on jos et heti suhteen alussa laatisi viisivuotissuunnitelmaa kuinka edetä kumppanin kanssa. Hän ei välttämättä innostu ajatuksesta. 

Maaelementin merkkinä, tunteesi ovat usein sekoittuneina järkeviin periaatteisiin ja elämänhallinnan pyrkimyksiin. Puhdas elämä, siivot tavat, siisti ja vaatimaton käyttäytyminen voivat olla tavaramerkkejäsi. Rakkaudessa voit myös kaivata moraalista puhtautta ja arvostat palvelualttiutta kumppanissasi. Elämä on kehittymistä täydellisyyttä kohti ja rakkaus voi olla tärkein koetin, jossa selviää kuinka paljon olet valmis tekemään rakastettusi hyväksi ja kuinka paljon hän sinun hyväksesi.  Silti sinun ei ole tarkoitus ruveta kynnysmatoksi. Voit tutkia rakkauttasi pitkään, epäillä sitä, asettaa se koetuksille. Sinulla on silmää tyyliseikoille ja ulkonäölle, hyvälle maulle ja elämäntapojen siisteydelle, mutta eivät nekään ratkaise kenelle sydämesi luovutat. Mutta jos kumppani täyttää ulkoiset vaatimukset ja omaa sisäistä nöyryyttä ja itsensä kehittämisen kykyä, ne yhdessä ovat sinulle hieno yhdistelmä. Rakkauden testaaminen voi johtaa kiintymyksen vahvistumiseen tai paremman kumppanin etsimiseen. 

Vaaka 
Vaaka-Aurinkosi merkitsee syntymää aikaan, jolloin päivä ja yö ovat yhtä pitkiä ja siirtymä syksyyn on tosiasia. Kasvukauden mentyä ohi luonnossa, sinun syntymäsi merkitsee kasvun siirtymistä mentaaliseen maailmaan, mielen, kulttuurin ja ihmistenvälisten yhteyksien maailmaan, jossa olet sulava välittäjä ja yhdistäjä. Vaikka olet selvästi ihmisläheinen ja nautit ihmisten seurasta, sinua ei voi heti sanoa kuolaavaksi romantikoksi. Siihen olet liian etäinen ja älyllinen. Mutta sen sijaan olet ihmissuhdepelien ja –taitojen taituri,ja osaat pyörittää melkoista ihmisten joukkoa ympärilläsi tarvittaessa. Mutta yksilöllinen rakkaus toiseen ihmiseen on ikuinen tavoitteesi ja maalisi, vaikka et sitä hevillä saavutakaan. Mutta sen sijaan olet huono aloitteen tekijä ja jätät sen kumppanillesi. Olet huojentunut kun joku muu osaa sen eikä sinun tarvitse ehdotella mitään. Se tuntuu sinusta siistiltä ja tapojen mukaiselta vaikka olisit mieskin.

Olet idealisti ja tavoittelet Kuuta taivaalta luoden odotuksia ja täydellisyyden malleja, jotka jäävät kaukaisiksi elävässä elämässä, mutta innostavat tunne-elämääsi. Parisuhde on elämäsi kulmakivi vaikka viihdyt laajemmissa sosiaalisissa porukoissa, ryhmissä ja seuroissa. Parisuhde testaa kykyäsi heijastaa itseäsi ja tarpeitasi kumppaniin, joka palauttaa peilikuvan kautta tarpeesi takaisin. Kumppani on sinulle selvästi ja usein tietoisesti oman itsesi täydentäjä, joka tekee yhteisyyden nautittavaksi. Kumppanin tai puolison takana tulevat kaikki muut, mahdolliset lapsetkin.

Ilman elementin ihmisenä, tunteesi näkyvät aika vähän suoraan sosiaalisesti avoimen kuoresi takaa. Olet ylipäätään ihmisistä kiinnostunut ja kiinnostuksen syveneminen rakkaudeksi voi vaatia paljon yhteistä elämää, kokemusta ja myös koettelemuksia. Et ole yleensä holtittomasti tunteeseen heittäytyvä vaan toverillinen ihminen, joka elät mielelläsi kumppanina toisen kanssa, joka omaa sopivia ominaisuuksia.  Vaakana pidät siitä, että sinulla on joku, jonka kanssa näyttäytyä  silloin kun on tarvetta. Vielä parempi jos hän pystyy jakamaa kanssasi kulturelleja harrastuksia ja kiinnostusta kauneuteen taiteen, viihteen tai esinekulttuurin kautta.

Skorpioni 
Skorpionina synnyt maailmaan, joka on menettänyt ulkoisen kukoistuksensa syksyllä ja olet muhenevien maanalaisten kasvustojen symboli. Psyyken juuresi ulottuvat syvälle pinnan alle ja hakevat aina uudestaan voimansa sieltä elämän kaivatessa uudistusta ja oman minän elvytystä. Olet altis sukeltamaan syvyyksiin ja tutustumaan elämän syövereihin myös tunne-elämässä. Erityisen tasaista ei rakkauselämäsi ole, ja jos on, voi pelätä tunteesi lukkiutuneen. Kaipaat rajua, herättävää rakkautta, joka nostaa sinut intohimon huipulle. 

Kaikista merkeistä sinun kohdallasi on syytä puhua intohimoista, passioista, jotka liikuttavat olemustasi pohjia myöten ja uudistavat koko olemustasi. Sinussa on voimakasta vetovoimaa kokea rakkaus asiana, joka vie sinut elämän ja kuoleman perusasioiden eteen paljaana ja haavoittuvana. Rakkaus yhdistyy usein seksuaalisuuteen, joka on sinun alkukantaisin voimavarasi, jonka ympärillä moni muukin asia pyörii. Väkevät tunteet ja jännittyneet seksuaaliset lataukset voivat johtaa pitkäaikaisiin muutoksiin sisäisessä ja ulkoisessa elämässä. Saatat syventyä rakkauden kokemukseen ja olet ehdottomasti mukana tunnesuhteessa etkä osaa luovuttaa silloinkaan kun se voisi olla jo hyväksi. Mustasukkaisuus ja ajoittaiset kumppanin epäileminen voivat kuulua kuvaan. Et osaa luopua helpolla mistään mihin olet kiintynyt. Rakkauden menetys voi olla vakava isku tai oman itsetunnon menetys ja sen tuomat opetukset säilyvät pitkään mielessäsi.

Sinun veden elementin merkkisi tunnetaan laskuista ja nousuista. Tunne-elämä vaatii usein puhdistautumista ja alempien tarpeiden on väistyttävä jos mielit tulla onnelliseksi. Vahvat seksuaaliset tuntemukset ja tarve ottaa kumppani kokonaan haltuusi, voivat merkitä rajuja valtataisteluja liitossa. Jollain lailla uppoudut syvälle kumppaniisi ja hän voi tuntea, että pääset ohjailemaan häntä sisältä käsin. Sinussa on vahvoja, salaperäisiä alitajuisia latauksia, jotka vaikuttavat ihmisiin eikä rakastettukaan mitenkään säästy niiltä. Täydellisen vapauden antaminen kumppanille on sinulle melko mahdotonta ja jos pelkäät menetyksiä, voit erityisen lujasti takertua rakastettuun ja yrittää saada  hänet tekemään niin kuin haluat ja pysymään rinnallasi.

Jousimies 
Jousimiehenä tulet maailmaan talven kynnyksellä, jolloin auringon valo on vähäistä ja yön pituus kasvaa huippua kohti. Tulimerkkinä kuitenkin sisäinen palo innostuu jakamaan uskoa ja valoa ulkomaailmaan omaksuen tietoa, uskoa ja vahvoja mielipiteitä ja asenteita. Ne elävöittävät mieltäsi ja saavat uskomaan parempaan maailmaan ja yhteiskuntaan. Oivallat hyvin miten yhteisöt toimivat ja mitä ne kaipaavat päästäkseen eteenpäin. Sinusta ei puutu näkemystä eikä rohkeutta julistaa niitä suoraan. Tunne-elämässä olet myös suorasukainen ja teeskentelemätön. 

Voit muiden tulimerkkien tapaan rakastua helposti, mutta usein asiat päätyvät lievempään avoimeen flirttiin tai ihastumiseen. Sinussa on vahva seikkaileva ja vakiintumaton piirre olitpa mies tai nainen. Tunne-elämäsi on hieman levotonta ja tunteet eivät sinänsä ole syviä tai kaiken voittavia. Saatat tehdä vaikutuksen myös melko kevytmielisenä ja sitoumuksiin kykenemättömänä ihmisenä. Kumppanisi voi huomata, että olet altis luisumaan pois etsien aina uusia valloituksen kohteita tai ohimeneviä seikkailuja. Luotettavuutesi ja pitkäjänteisyytesi ei ole niitä parhaimpia ominaisuuksiasi, mutta sen sijaan olet rohkea, eläväinen ja dramaattinen kumppani.

Tulen elementin ihmisenä rakkaus on sinänsä voimakas kokemus, mutta se ei aina riitä pitkäaikaiseen ja arkiseen yhteiselämään. Olet eläinradan merkeistä yhdessä Vesimiehen kanssa vapaudenrakkain, tarvitset liikkumatilaa myös ihmissuhteissa. Inhoat roikkumista ja liian sentimentaalista kiintymystä ja voit tehdä kaikenlaista pysyäksesi pitkään sitoutumattomana. Oma luonteesi on myös kyllin itsekäs jotta ristiriitoja syntyy kun yrität sovittaa kumppanin kanssa elämän palasia yhteen. Myös sinulle esitetään vaatimuksia. Voit säilyttää pitkään huolettoman poikatytön tai bootsit jalassa maailmaa valloittavan casanovan maineen. 

Kauris 
Kauris sinussa syntyy talvella, pimeimpänä vuodenaikana, jolloin valoa ja päivän pituutta on niukasti ulkoisesti. Sisäisesti se tietää painotusta hyvin sisäistettyihin arvoihin ja periaatteisiin, joiden oletat kestävän täältä ikuisuuteen. Olet säännöllisyyksien ja lakien etsijä niin luonnon, yhteiskunnan kuin oman itsesi tasolla. Siksi vaatimustasosi ihmisten suhteenkin ovat korkeita ja joskus tiukkoja. Tunnetarpeesi keskittyvät turvallisuuteen, säännöllisyyteen ja tasaisuuteen. Niiden paras vastine on säännönmukainen, melkein rituaalin kaltainen perhe-elämä, jossa kukin tietää paikkansa. Luot vahvoja odotuksia miten pitää käyttäytyä ja olla ihmissuhteessa. Rakkaus tulee elämääsi usein vastauksena tarpeeseen jatkaa hyviä perinteitä ja luoda kiinteyttä ja turvallisuutta elämänmuotoon. Järkesi pyrkii peittomaan tunnetta ja ohjailemaan sydämen asioita. Valintasi voivat olla varman päälle pelaavia tai joskus laskelmoituja.

Normit, säännöt ja moraaliset paineet voivat tehdä sinusta muiden mielestä niuhottajan. Olet vain suhteellisen vakavasti elämään suhtautuva ihminen etkä voi ottaa ihmissuhteitakaan täysin kevyesti. Huomaamatta vaatimustasosi voi vain nousta iän myötä ja olet ehkä niitä, jotka usein harkitsevat myös yksinelämistä parhaana vaihtoehtona. Sinussa on sisäistä ehdottomuutta ja moraalista kuria, joka voi kieltää elämästä epätyydyttävissä suhteissa – mieluummin sitten yksin. Hillitön rönsyilevä romanttisuus karsiutuu pois ja jäljelle jää kestävistä periaatteista ja hyvistä elämäntavoista koostuva tyyni parisuhde, jossa on pitkälle sisäistettyä toisen ihmisen kunnioitusta ja arvostusta.

Maan elementin ihmisenä rakkaus on pitkäjänteistä liiton rakentamista täynnä. Voit olla tyytyväinen kun parisuhde toimii käytännön elämässä ja hienoa olisi, jos kumppani olisi kiinni samoissa asioissa, työkumppanuus voi olla sellainen voimakas side. Olet melko klassinen mies tai nainen; arvostat kumppanissa sitä, että tämä on etevä omalla tavallaan ja alallaan ja että hän tuntee arvonsa ja pärjää sosiaalisesti. Eroat ehkä mieluiten sääntöjä noudattaen lakituvan kautta tai sopimuksen avulla.

Vesimies 
Vesimiehenä olet syntynyt talven kylmimpänä aikana, jolloin valon määrä ja päivän pituus on jo kuitenkin selvästi kasvamassa. Se antaa toiveikkuutta ja heräämisen tunnetta, uusi kevät on jossain tuolla tulossa. Suuntaat katseesi usein kaukaisiin asioihin ja tulevaisuuteen, jonka hahmottelijana, profeettana tai ennakoijana sinussa on aineksia. Olet usein poissa aivan tavallisesta, arkisesta elämästä koska ajatuksesi ja visiosi vievät sinut moniin muihin ulottuvuuksiin. Kun tunteesi ovat hereillä, ne tiedostavat kumppanista mahdollisuudet tehdä hänen kanssaan yhteistyötä, jakaa tärkeitä asioita ja arvoja. Jos tämä taso puuttuu ja jäljellä on vain tunnetta tai intohimoa, voit kokea sen ahdistavana ja yksipuolisena. Etäisenä ja viileänä voit katsella itseäsi ja tarpeitasi hieman ulkopuolelta. 

Pystyt ironisoimaan tunteita ja voit paeta niitä avoimesti älyllisiin harrastuksiin tai sosiaaliseen toimintaan luoden ystävyyssuhteita helpommin kuin pysyviä tunnesiteitä. Olet outo sekoitus etäistä, ironista ja älyllistä ihmistä ja porukoissa viihtyvää sosiaalista ihmistä, joka hallitsee suuret yleistykset ja linjanvedot elämässä, mutta joka parisuhteessa voi olla melko tottumaton tai korkeiden kynnyksien taakse vetäytyvä nainen tai mies. Tunteiden paljastaminen on sinulle heikkouden merkki tai tunnetaso ei yksinkertaisesti ole kovin syvä ihmissuhteissa. Sen sijaan avoin kumppanuusliitto sopii sinulle hyvin ja voit olla poikkeuksellisen omistautunut ja uskollinen onnistuneessa liitossa.

Ilman elementin ihmisenä rakkauden kokemus voi sekoittua toveruuteen ja älylliseen kumppanuuteen., joskus kokeilevuuteen ihmissuhteissa. Jos et voi ilmaista hyväntahtoisia ideaalejasi ulospäin, voit jäädä vaikeisiin tilanteisiin pystymättä sitoutumaan kehenkään toiseen yksilöön. Sinut voidaan kokea  miehenä tai naisena, joka pidät toista jalkaa koko ajan oven raossa. Vapauden menetyksen tunne saattaa tehdä sinusta kyvyttömän antautumaan kokonaan toiselle ihmiselle. Keinosi paeta sitoumuksia voivat olla erikoiset, voit vain haihtua tai käyt perusteellisen periaatteittesi selvityksen avulla asiaan tai antaudut antoisaan ystävyyssuhteeseen entisen kumppanin kanssa. 

Kalat 
Kalana synnyt maailmaan uuden kevään näkyvässä odotuksessa. Elämän ainekset ovat sekoittuneet ja muhineet pitkään ja uutta syntymää odotetaan. Sinä olet luonnon vastaus tälle odotukselle. Sinussa muhivat erilaiset ainekset sulassa sovussa tai räikeän avoimessa ristiriidassa tuhoamatta toisiaan. Väljä identiteettisi sallii ja sisältää kaikenlaista ja ulottuu kauas. Myös ihmissuhteissa tämä periaate näkyy selvästi. Et voi lyödä asioita lukkoon, etkä helposti sorru sulkemaan mitään pois elämästäsi. Voit olla siksi mukana hyvin moninaisissa ja epätasaisissa ihmissuhteissa suuresti niitä erottelematta. Tunteesi kumpuavat voimakkaista romanttisista ja usein elämälle vieraasta kaipuusta. 

Kaipuu voi herätellä sydäntä silloinkin kun tietoinen mielesi tietää, että se on illuusio tai suoranainen itsepetos. Sydän on kerkeä ja nopsajalkainen lähtemään juoksuun heti kun symbolisia merkkejä on näkyvissä toisessa ihmisessä mahdollisesta kiinnostuksesta. Sinun tunteesi ovat laajat ja usein muotoa muuttavat. Mikään ei ole kovin varmaa ja seuraava hetki voi merkitä tunteen karkaamista, liukumista tai muuttumista intohimosta miedoksi ystävyydeksi tai päinvastoin. Rajut vaihtelut, irtonaisuus, sammumaton tarve peittää omaa yksinäisyydentunnetta voivat ajaa liitosta liittoon.

Vesielementin merkissä syntyneenä sinun tunnemaailmasi läikehtii melko laajoissa rajoissa ja sitä on vaikea puristaa arkiseen liittoon kumppanin kanssa. Rakkaus on korkea, mutta joskus tavoittamaton ideaali, jonka puuttuessa voit tyytyä melkein mihin vain. Valikointi ja jopa itsesuojelukaan ei aina toimi hyvin, mikä puute voi johtaa elämäsi vaikeimpiin ongelmiin ihmissuhteissa. Joskus kalamainen ihmissuhde on sitä, että huomaat olleesi korvike jollekin toiselle tai olet ajautunut liittoon, jossa kumppani ei haluakaan nähdä sinua todellisena ihmisenä vaan lähinnä miehen tai naisen symbolina tai utuisena mielikuvana.

  | pages powered and designed by aboanet