Aikuisten luonnekuvaukset

KLIKKAA JA SIIRRY LUONNEKUVAUKSEESI

OinasHärkäKaksosetRapuLeijonaNeitsytVaakaSkorpioniJousimiesKaurisVesimiesKalat

Katsotaan vähän tarkemmin aurinkomerkkejä. Auringon asema eläinradalla voidaan määritellä melkein aina syntymäpäivän perusteella. Siksi ainoa todella kansanomainen asia astrologiassa on aurinkomerkit. Kaikkeen muuhun tarvitaan taulukoita tai tietokoneohjelmia.

Aurinko saapuu eläinradan ensimmäiseen merkkiin, Oinaaseen keskimäärin 21.3. joka vuosi. Sitä voi pitää kevään alkuna. Aurinko viipyy yhdessä merkissä kuukauden, jolloin auringon sijainti jossain merkissä osoittaa mihin vuodenaikaan olet syntynyt. Syntyä Häräksi merkitsee juurtumista keväiseen kasvuvaiheseen ja syntyä Jousimieheksi tietää syntymää talven kynnyksellä, jolloin luonnon kasvukausi on kaukana takanapäin ja ihmisen luoma kulttuuri valtaa sijaa.

Seuraavassa kuvataan aurinkomerkkien symboliikkaa juuri vuodenaikojen rytmissä. Vuodenajan merkitys näkyy selkeästi kunkin aurinkomerkin ominaisuuksissa. Aurinkomerkistä saatavat luonteenpiirteet ja ominaisuudet harvoin ovat puhtaasti näkyvissä ihmisessä koska astrologisen kartan muut tekijät muuntavat sitä voimakkaasti. Tällaisia muuntavia asioita ovat ennenkaikkea nousumerkki. Astrologinen kartta on monisyisen ihmisen monisyinen symboli!


OINAS: 

Laatu: Johtava
Elementti: Tuli
Hallitsijaplaneetta: Mars
Aurinko merkissä: 21.3.-21.4

Kevätpäiväntasaus aloittaa astrologisen vuoden ja samalla Oinaan merkin. Oinaan merkin edustajat ovat, tai ainakin haluavat olla ensimmäisiä, parhaita ja kauneimpia, eivätkä he juuri piittaa muiden mielipiteistä tai tekemisistä, elleivät ne herätä merkin luonteeseen kuuluvaa kilpailuviettiä. Oinas on yleensä itsevarma, herkästi innostuva, yritteliäs, aloitekykyinen, impulsiivinen ja energinen, vaikkakin kärsimättömyys kuuluu merkin suurimpiin heikkouksiin. Kaiken pitäisi tapahtua nyt ja heti paikalla, ja jos kaikki ei mene Oinaan mielen mukaisesti, hän ärsyyntyy herkästi ja pahimmassa tapauksessa sortuu aggressiivisuuteen. Pitkäjänteisyyttä vaativat tehtävät tuottavat monesti Oinaalle suuria vaikeuksia.

Oinas on merkkinä hyvinkin fyysinen, joten säännöllinen liikunta on hänelle erittäin suositeltavaa tai lähes elinehto. Ihanteellisinta olisi, että liikuntaan liittyisi osana kilpailu, koska liikunta ihan huvin vuoksi ei välttämättä Oinasta kiinnosta. Kohtuullisen yleistä on myös se, että Oinas oirehtii henkisiä ongelmiaan fyysisesti, esim. anoreksian kautta.

Rakkaudessa Oinas syttyy helposti, on suorasukainen ja uskollinen, mutta kiinnostus saattaa sammua aivan yhtä äkillisesti kuin mitä se alkoikin. Lisäksi hän pitää flirttailusta ja etenkin miespuolisilla Oinailla on taipumusta machoiluun ja he voivat pönkittää itsetuntoaan valloituksia tekemällä. Parisuhteessa ja muissakin ihmissuhteissa Oinaalle voi toisen osapuolen tarpeiden huomioiminen olla hieman vaikeaa, koska hän on viime kädessä kuitenkin minä-keskeinen. Parhaimmillaan Oinas on kumppanina kuitenkin hauska, vallaton, kiihkeä ja rehellinen luonnonlapsi, jonka seurassa aika ei käy pitkäksi.

Ammatillisesti Oinas sopii esim. poliisiksi, vartijaksi, palomieheksi tai sotilaaksi, sekä ylipäänsä kaikkeen ensiapu- ja kriisiryhmien tehtäviin. Näissä Oinas pääsee toteuttamaan rohkeaa ja toiminnanhaluista puoltaan. Oinas sopii hyvin myös urheilun pariin ja yrittäjäksi tai muuhun suhteellisen itsenäiseen työhön. Johtotehtävissä Oinas on elementissään ainakin omasta mielestään, mutta mikäli muiden huomioiminen ei onnistu tai Oinas sortuu kärsimättömyyteen, hän joutunee epäsuosioon suuremman työyhteisön johtajana. Oinaan planeetan Marsin alueeseen kuuluvat rauta, teräs ja terävät esineet, joten Oinaat voivat viihtyä myös metalliteollisuudessa, rakennusalalla, liikenteessä tai sairaaloiden kirurgisilla osastoilla. Taiteen alalla ja politiikassakin Oinas voi viihtyä hyvin, joskin viimeksi mainitulla alalla Oinaan taipumus sooloiluun ei välttämättä ole hyvä asia.

takaisin ylös


HÄRKÄ: 

Laatu: Kiinteä
Elementti: Maa
Hallitsijaplaneetta: Venus
Aurinko merkissä: 21.4.-22.5.

Eläinradan toinen merkki on maanläheinen, rauhallinen, leppoisa, kauneudentajuinen, taiteellinen ja aistillinen Härkä. Maamerkiksi Härkä on yllättävänkin romanttinen, tunnevoimainen ja seksuaalinen. Toisin kuin Oinas, jossa on räjähtävää alkuvoimaa ja impulsiivisuutta, Härkä on hitaasti lämpenevä, (josta syystä hän voi vaikuttaa laiskanoloiselta) ja harkitseva muutoksissa, mutta kun hän johonkin on päättänyt ryhtyä, niin hän on sinnikäs, kestävä ja aikaansaapa. Härkä on varsin mukavuudenhaluinen ja hedonistinen, arvostaa kaikkea kaunista ja käsinkosketeltavaa ympärillään, mutta jos hän kärsii jostain syystä turvattomuuden tunteesta, niin hän takertuu helposti myös materiaan ja on hyvin mustasukkainen ja omistushaluinen läheisistään. Härän muutoksen pelko voi johtaa myös itsepäisyyteen ja jos häntä yritetään painostaa sellaiseen, mitä hän ei halua tehdä, saadaan aikaiseksi Raivo Härkä, jonka läheltä kannattaa poistua nopeasti takavasemmalle!

Ihmissuhteissa Härkä on yleensä sydämellinen, luotettava, turvallinen ja seksuaalinen, vaikkakin joillakin taipumus hedonismiin muodostuu varsin hallitsevaksi piirteeksi, eivätkä ihmissuhteet silloin kestä kovinkaan kauaa. Mustasukkaisuus ja omistushalu voi joillakin niin ikään aiheuttaa ongelmia. Perus-Härkä arvostaa kuitenkin rauhallista, tasaista, mukavaa perhe-elämää ja koti-iltoja hyvän ruoan, juoman ja seuran parissa.

Ammatillisesti Härkä sopii ahkeruutta, kurinalaisuutta, kärsivällisyyttä, rutiinien hallintaa, malttia, itsehillintää, rationaalista ajattelua ja organisointikykyä vaativiin tehtäviin. Tyypillisiä aloja ovat esim. maanviljely, puutarhanhoito, ruokaan ja juomaan liittyvät alat sekä rakentaminen. Härissä on esim. varsin paljon arkkitehtejä. Kauneudentajuisena hän sopii myös taiteilijaksi, muotoilijaksi, sisustajaksi tai vaikkapa kauneudenhoitoalalle. Härillä on usein myös erittäin kaunis ääni, joten laulaminen voi sopia joko ammatiksi tai harrastukseksi. Venus hallitsee kauneuden ja rakkauden lisäksi raha-asioita, joissa Härkä voi olla myös aivan omimmillaan. Pankki-, pörssi-, sijoitus-, vakuutus- ja kiinteistöala voivat sopia Härälle erittäinkin hyvin.

takaisin ylös


KAKSOSET: 

Laatu: Muuttuva
Elementti: Ilma
Hallitsijaplaneetta: Merkurius
Aurinko merkissä: 22.5.-22.6.

Eläinradan kolmas merkki on sopeutuva, vilkas, älykäs, nokkela ja monipuolinen Kaksonen. Merkurius hallitsee mm. ajattelua, kommunikaatiota, sisaruksia ja muuta lähipiiriä, lyhyitä matkoja, kaupankäyntiä ja kulkuneuvoja ja nämä elämän osa-alueet koskettavatkin Kaksosia joskus yllättävässäkin määrin, samoin kuin merkin luonteeseen kuuluva dualismi eli kaksijakoisuus. Vaikka Kaksonen perinteisesti mielletään pinnalliseksi ja suulaaksi, niin yllättävän paljon näkee hiljaisia ja filosofisen pohdiskelevia tapauksia, jotka yllättävät syvällisyydellään ja ilmaisevat itseään mieluummin vaikkapa kirjoittamalla kuin puhumalla. Tyypillistä Kaksoselle on kuitenkin se, että ajatus juoksee kuin hirvi ja monen muun merkin on vaikea pysyä hänen perässään.

Kaksonen on tiedonhaluinen ja utelias, jossain määrin ikuinen opiskelija. Uuden oppiminen on Kaksosesta hauskaa ja kirjahylly voi olla täynnä nimenomaisesti tietokirjallisuutta, jota myös luetaan ahkerasti. Monipuolisena merkkinä hänellä voi olla monta rautaa yhtä aikaa tulessa. Kaksonen on myös hyvä ideoimaan ja yhdistämään oppimaansa tietoa uudeksi kokonaisuudeksi. Kaksosen sosiaalinen piiri on yleensä laajahko ja hän esittelee mielellään myös ihmisiä toisilleen - eli kyseessä on eräänlainen ihmishahmoinen Nokian puhelin, jos näin voi leikkisästi sanoa! Negatiivisessa mielessä Kaksosella voi olla muiden ilmamerkkien tapaan taipumusta älyllistää liikaa asioita, joten tunne-elämä saattaa joskus jäädä varsin ohueksi. Hän on myös varsin levoton ja herkkä kyllästymään niin asioihin kuin ihmisiinkin. Luonteen kaksijakoisuus voi näkyä androgyniana, eli tietynlaisena sukupuolettomuutena tai huonommassa tapauksessa esim. voimakkaana synkistelytaipumuksena, vaikka normaalisti Kaksonen varsin iloinen merkki onkin.

Ihmissuhteissa Kaksonen on usein mahdoton flirtti ja jos supliikki on hallussa, niin sitä käytetään taatusti viettelykeinona. 20-30 -vuotiasta Kaksosta voi kukasta kukkaan liihottelu kiinnostaa vakisuhdetta enemmän. Kaksoset ovat yleensä hyvin vapaudenkaipuisia ja eräät suorastaan sitoutumiskammoisia. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö Kaksonen voisi rakastua lujaa ja vakavasti ja kun näin käy, hänestä saattaa sukeutua uskollinen ja rakastava kumppani. Parhaimmillaan hän on ihmissuhteessaan keskustelutaitoinen, seurallinen, hauska, hullutteleva ja huumorintajuinen, joka tuo ainakin hetkellisesti iloa niin ystäviensä ja kumppaninsa elämään.

Ammatillisesti Kaksonen sopii aloille, jossa tarvitaan älykkyyttä, loogista ajattelua, kekseliäisyyttä, viestinnän taitoja, sosiaalisuutta, sopeutuvuutta ja puolueettomuutta. Liikenne ja matkailu ovat myös Kaksoselle sopivia aloja. Tyypillisiä Kaksos-aloja ovat mm. toimittaja, kirjailija, markkinointipäällikkö, puhelinmyyjä, myyjä, kaupustelija tai asiakaspalvelun ammattilainen, juontaja tai muu puhetyöläinen, sihteeri, opettaja, tutkija, insinööri, ohjelmoija, tulkki, autonkuljettaja tai vaikkapa rallikuski! Musikaaliset Kaksoset ovat usein taitavia sanoittajia. Niin politiikassa kuin teatterissakin tarvitaan hyvää ulosantia, joten Kaksoset pätevät usein myös näillä aloilla.

takaisin ylös


RAPU: 

Laatu: Johtava
Elementti: Vesi
Hallitsijaplaneetta: Kuu
Aurinko merkissä: 22.6.-22.7.

Eläinradan neljäs merkki on herkkä, tunteellinen, huolehtivainen ja ailahtelevainen Rapu, joka tosin peittää herkkyytensä usein kovan kuoren taakse. Ravun hallitsijaplaneetta Kuu kuvastaa alitajuisia impulsseja, vaistomaisia reaktioita, kotia ja äitiyttä, ja nämä elämänalueet korostuvat Ravullakin. Rapujen suusta kuulee usein kertomuksia äidistä, perheestä, suvusta, sukujuurista, ruokaresepteistä ja perinteistä, ja jos Rapu itse on vanhempi, niin lapset muodostuvat elämän keskipisteeksi ja heistä ollaan kroonisesti huolissaan.

Tunne-elämä on Ravun suuri siunaus ja haaste. Tunnetutka on ilmiöimäinen ja Rapu imee ympäristöstään helposti niin ihmisten kuin asioiden energiat ja tunnetilat. Huono puoli tässä on se, että herkkänä ihmisenä Rapu imee itseensä myös muiden negatiivisia energioita ja ottaa niistä helposti itseensä. Vaikeissa tunneilmastoissa Rapukin alkaa voida huonosti ja turvautuu tällöin erilaisiin puolustuskeinoihin, kuten itsensä kuorettamiseen, vetäytymiseen, manipuloivaan käytökseen tai joskus jopa ”Hyökkäys on paras puolustus” -taktiikkaan. Mutta mikäli Rapu saa tunne-elämänsä tasapainoon, hän on romanttinen, lämmin, rakastava, sympaattinen, suojeleva ja hyvällä mielikuvituksella varustettu ihminen.

Ihmissuhteissa Rapu arvostaa ensisijaisesti rakastumisen tunnetta ja toissijaisesti luotettavuutta. Koska hän itse on ailahtelevainen, herkkähipiäinen ja joskus oikullinen ja epäjohdonmukainen, arvaamattomat tyypit eivät teoriassa sovi hänelle, mutta tällaisia saattaa kuitenkin osua kohdalle etenkin nuorella Ravulla. Hän on tunteidensa vietävissä ja ihmissuhteet kehittyvät puhtaasti rakastumisen pohjalta, eikä muita kriteerejä juuri tarvita ennen Siperian opettavaa vaikutusta. Tarpeeksi moni väkivaltarikollinen tai alkoholisti pistää ehkä lopulta arvostamaan myös turvallisuusasioita. Kypsymätön Rapu saattaa myös olla suhteissaan hyvinkin takertuva ja surra menetettyä rakkautta vuosikymmeniä. Parhaimmillaan Rapu lienee kumppanin kanssa, joka osaa arvostaa hänen herkkyttään, tunteellisuuttaan ja pehmeyttään, jolloin Rapukin uskaltaa raottaa kovaa kuortaan kärsivälliselle kumppanille. Tällöin hän itse on kumppanina hellä, lämmin, tunteellinen, huolehtiva ja uskollinen.

Kaikki Ravut eivät suinkaan ole äidillisiä koti-ihmisiä, vaan heillä on runsaastikin ammatillisia intressejä. Rapu pätee erinomaisesti myös kaupankäynnissä, erityisesti hotelli-, ravintola ja elintarvikealalla. Kiinteistöala on myös Ravun omaa aluetta. Eräitä kiinnostavat filosofia, psykologia, hoitoala, kemia, teologia, historia, kielet, kirjallisuus ja musiikki. Joskus näkee myös suoranaisia työnarkomaani-Rapuja. Ravulla on myös kyky johtaa muista ja silloin kun hän hallitsee tunteensa, hänessä on realismia, lujuutta ja organisointikykyä. Moni Rapu sopiikin yrittäjäksi. Joitakin Rapuja kiinnostaa niin ikään politiikka, jossa hän on parhaimmillaan paikallistasolla. Valtakunnallisella tasolla hän on poliitikkona yleensä varsin isänmaallinen.

takaisin ylös


LEIJONA: 

Laatu: Kiinteä
Elementti: Tuli
Hallitsijaplaneetta: Aurinko
Aurinko merkissä: 22.7.-23.8.

Eläinradan viides merkki on luova, itsevarma ja dramaattinen Leijona. Hän on yleensä hyväntuulinen ja jalomielinen, eikä kaihda riskejä. Leijona pitää hauskanpidosta, huomiosta ja peleistä, ja on niissä lähes yhtä kilpailuhenkinen kuin Oinas. Leijona tähtää aina voittamiseen. Vaikka Leijonan egoismi on toisinaan hyvinkin silmiinpistävää, eikä vaatimattomuutta voi sanoa hänen suurimmaksi hyveekseen, niin Leijona on kuitenkin hyvinkin rakastettava läheistensä mielestä ja hän säteilee monesti aivan erityistä lämpöä ympäristöönsä: onhan hänen hallitsijaplaneetta sentään Aurinko. Ystäviään kohtaan Leijona on yleensä lojaali, jalomielinen ja antelias. Lisäksi hän saattaa olla yllättävänkin lapsirakas ja erityisesti miespuoliset Leijonat ovat hyvinkin ylpeitä jälkikasvustaan.

Tekipä Leijona sitten mitä tahansa työkseen, niin hänessä on yleensä enemmän tai vähemmän näkyvää taiteellisuutta, jota hän kanavoi mielellään esim. esiintymiseen, sisustamiseen, maalamiseen, kirjoittamiseen tai musiikin luomiseen. Elämässä pitää olla myös ajoittain suurta draamaa ja kiihkoa ja tätä tarvetta puretaan usein ihmissuhteiden kautta.

Ihmissuhteissa Leijonan charmi yleensä huomataan ja huomiotahan Leijona rakastaa melkeinpä enemmän kuin rakastumisen tunnetta, vaikkakin siihenkin hänellä on kaikki edellytykset - hallitseehan merkki sentään sydäntä. Sekä Leijonamiehille että -naisille voi silloin tällöin iskeä huvittelunhalu, jolloin hän pyrkii vain flirttailemaan ja valloittamaan vastakkaisen sukupuolen edustajia. Leijonanaiset arvostavat myös kumppanissaan suuria ja näyttäviä rakkauden osoituksia, esim. arvokkaita lahjoja tai muita teatraalisia elkeitä, vaikkapa serenadia parvekkeen alla.. Leijonamies odottaa, että häntä kunnioitetaan ja suorastaan palvotaan. Olipa Leijona kumpaa sukupuolta tahansa, hänen parisuhteensa on harvoin tasa-arvoinen - elämän tulisi pyöriä enemmän tai vähemmän juuri Jalopeuran ympärillä. Kun Leijona on sitoutunut parisuhteeseen, hän on itse uskollinen ja odottaa sitä myös kumppaniltaan ja hän puolustaa myös omiaan raivokkaasti ja on valmis tekemään heidän hyväksi melkeinpä mitä tahansa.

Ammatillisesti Leijona sopii tehtäviin, joissa tarvitaan itsevarmuutta, charmia, edustavuutta, näyttävyyttä, esilläoloa, esiintymistaitoa ja luontaista auktoriteettia. Lähes kaikki taiteen lajit sopivat Leijonalle, vaikkakin ns. näytöslajit voivat olla näistä ykkösasemassa. Malli, viihdyttäjä ja muotisuunnittelija ovat hyvinkin leijonamaisia ammatteja. Viehtymys luksukseen voi poikia myös Leijonalle ammatin. Luontaisen auktoriteetin takia Leijona sopii hyvin johtotehtäviin. Hän viihtynee myös vaikkapa opettajana, kouluttajana, valmentajana, poliitikkona tai edustajana. Leijonan merkki hallitsee myös hotelleja, joten ura voi löytyä myös niihin liittyvistä asioista. Lapsirakkaita Leijonia näkee paljon myös päiväkodeissa. Riskinottokyvyn takia Leijona voi menestyä hyvin myös liikemaailmassa esim. pörssikeinottelijana tai ihan ammattipelurina.

takaisin ylös


NEITSYT: 

Laatu: Muuttuva
Elementti: Maa
Hallitsijaplaneetta: Merkurius
Aurinko merkissä: 23.8.-23.9.

Eläinradan kuudes merkki on analyyttinen, kriittinen, työteliäs, siisti ja tarkka Neitsyt. Kuten Kaksoset, Neitsyt on Merkuriuksen hallitsema merkki, joten maamerkeistä Neitsyttä voi pitää älyllisimpänä.

Neitsyet pitävät itseään usein herkkinä, mutta tämä voi näkyä ulospäin lähinnä ujoutena ja huonona kritiikinsietokykynä. Nämä asiat muuntuvat Neitsyen elämässä helposti perfektionismiksi, suorituskeskeisyydeksi, ankaraksi itsekritiikiksi ja huonoimmassa tapauksessa pikkumaisuudeksi ja arvostelevaksi käytökseksi muita kohtaan. Neitsyt on hyvä näkemään yksityiskohtia ja hänellä voi olla suunnaton määrä nippelitietoa, jolla sinänsä ei tee yhtään mitään.

Neitsyt on työn, palvelun, tekniikoiden ja terveyden merkki. Maamerkkinä Neitsyt on hyvinkin kätevä käsistään ja käsillä luominen on ammatista riippumatta tälle merkille hyvää terapiaa. Terveysasiat korostuvat Neitsyellä monellakin tapaa. Jotkut ovat suoranaisia ravitsemustiedon käveleviä tietosanakirjoja, jonka lisäksi kuntosalin laitteet ovat ahkerassa käytössä, kuten myös lenkkitossut. Neitsyen tarkoitus ei ole liikunnan kautta kilpailla siten kuin tulimerkeillä, kyse on terveyden ylläpidosta. Moni Neitsyt ajautuu ammatillisestikin terveydenhuoltoalalle. Tämän merkin edustajissa on kuitenkin myös runsaasti todella boheemeja tapauksia, jotka ovat vastoin kuvauksia siivottomia, taipuvaisia kaikenlaisiin addiktioihin ja polttavat kynttiläänsä molemmista päistä, joten terveys romahtaa heillä mitä todennäköisimmin jo nuorella iällä. Näissä tapauksissa - mikäli hurja elämä ei ole vienyt henkeä - Neitsyen potilaskansio on paksu ja itsestään huolehtimisen taidosta tulee ikään kuin elämän oppiläksy.

Ihmissuhteissaan tarkka Neitsyt on odotetusti valikoiva. Valintakriteerit kumppania kohtaan voivat olla ylimitoitetut, jonka takia Neitsyen sinkkukaudet voivat venyä hyvinkin pitkiksi. Mikäli ihmissuhde on kuitenkin päässyt kehittymään, Neitsyen kriittisyys voi romuttaa sen lyhyehkössä ajassa. Joillakin Neitsyillä on myös vaikeuksia tunne-elämänsä kanssa, he analysoivat ja älyllistävät tunteita pikemminkin kuin tuntevat niitä, jolloin heistä voi jäädä ulkopuoliselle hyvinkin viileä vaikutelma. Kaksosten tavoin jotkut Neitsyet harrastavat irtosuhteita, mutta myös pitkittyneet selibaatit ovat varsin tavallisia. Parhaimmillaan Neitsyt on kuitenkin ihmissuhteissaan ystävällinen, huomaavainen, luotettava ja huolehtiva. Rakkaudessa hän on herkkä, hienovarainen ja uskollinen. Neitsyelle sopii tyyppi, joka mullistaa ajoittain hänen arki- ja työkeskeisen maailmansa.

Ammatillisesti Neitsyt sopii tehtäviin, joissa tarvitaan analyyttisyytta, tarkkuutta, ahkeruutta, kätevyyttä, kurinalaisuutta, kärsivällisyyttä, rutiinien hallintaa, rationaalista ajattelua ja organisointikykyä. Hän voi olla matemaatikko, erikoisasiantuntija, laboratorionhoitaja, ravitsemusterapeutti, tietotekniikan ammattilainen, palkanlaskija, kirjanpitäjä, käsityöläinen, siivooja tai liukuhihnatyöntekijä, mikäli siinä tarvitaan tarkkuutta. Merkuriuksen hallitsemana merkkinä myös kirjoittaminen sopii Neitsyelle hyvin. Koska Neitsyt on terveystietoinen merkki, terveydenhuoltoala on hänelle omiaan. Jotkut Neitsyet ovat kiinnostuneempia vaihtoehtoisista hoitomuodoista kuin perinteisestä lääketieteestä. Taiteellinen Neitsyt on yleensä hyvin boheemia renttutyyppiä, ja hän muistuttaa enemmän vastamerkkiään Kaloja kuin perinteistä Neitsyttä.

takaisin ylös


VAAKA: 

Laatu: Johtava
Elementti: Ilma
Hallitsijaplaneetta: Venus
Aurinko merkissä: 23.9.-23.10.

Eläinradan seitsemäs merkki on harmoniaa, kauneutta ja rauhaa rakastava Vaaka. Tämän merkin edustajia väitetään usein tasapainoisiksi, mikä voi olla tottakin joidenkin kohdalla, mutta aivan yhtä usein näkee labiileja tapauksia, joiden elämäntehtäväksi muodostuu tasapainon hakeminen.

Vaaka on sukupuolesta riippumatta varsin viehättävä ja miellyttävä ihminen, joka on sosiaalisessa elämässä omassa elementissään. Hän on luontaisena diplomaattina hyvin yhteistyökykyinen ja kykenevä kompromisseihin. Vaaka on myös erittäin oikeustajuinen ja oikeustiede onkin tämän merkin omaa aluetta. Vaaka inhoaa riitaa ja konflikteja, mutta joutuu useinkin sovittelemaan sellaisia.

Vaaka on mitä suurimmassa määrin parisuhdeihminen. Hän on vastamerkistään Oinaasta poiketen me-henkinen, mutta hänellä saattaa olla taipumusta elää liikaa kumppanin kautta, eikä hän välttämättä itse tiedä, mitä haluaa. Hänelle ”ein” sanominen on hyvin vaikeaa, millä on tietenkin lyhyellä tähtäimellä tarkoituksena miellyttää muita, mutta pidemmässä juoksussa Vaaka ampuu miellyttämishalullaan itseään jalkaan. Vaaka on myös kuuluisa päättämättömyydestään. Yletön miellyttäminen ja kiltteys voivat jossain vaiheessa aiheuttaa voimakkaan vastareaktion, jolloin turhautuminen, epäoikeudenmukaisuus ja viha voivat purkautua hallitsemattomallakin tavalla.

Vaikka parisuhdeihminen onkin, Vaaka voi joskus myös käyttää hyväkseen viehätysvoimaansa ja eräät nauttivatkin enemmän flirttailusta ja ihmissuhdepeleistä kuin vakavasta seurustelusta. Vaikka Venuksen hallitsema merkki onkin, Vaa´an tunne-elämä voi muiden ilmamerkkien tapaan jäädä ohueksi ja hän saattaa lennellä päämäärättömästi kukasta kukkaan tietämättä itsekään, mitä oikein haluaa. Sinkkutyyppinenkään Vaaka ei pidä yksinolosta ja hän saattaa päättämättömyydensä vuoksi jäädä suhteissaan monen naisen tai miehen loukkuun. Parhaimmillaan Vaaka on kuitenkin ihmissuhteissaan kohtelias, huomaavainen, romanttinen, tyylikäs ja seurallinen kumppani.

Ammatillisesti Vaaka sopii aloille, jotka liittyvät sovittelunhaluun, diplomaattisuuteen ja joissa tarvitaan sosiaalisia taitoja ja viehättävää ja sivistynyttä käytöstä. Vaa´an kauneudentaju saa väylän esimerkiksi kampaajan, kosmetologin, pukusuunnittelijan, somistajan, vaatetusneuvojan tai puutarhasuunnittelijan ammateissa. Kaikenlainen PR- ja asiakaspalvelutyö sopii hyvin Vaa´alle, samoin kuin supliikkia vaativat myyntityöt. Venuksen hallitsemana merkkinä Vaaka sopii hyvin myös taiteilijaksi, jossa korostuu esteettisyys. Hän haluaa harvemmin kuvata taiteensa kautta synkkyyttä tai rumuutta.

Diplomatia ja oikeustiede ovat Vaa´an erikoisaluetta. Hän on luontainen sovittelija pienimuotoisissa ihmissuhdedraamoissa, jolloin hän sopii esim. parisuhdeterapeutiksi. Jotkut Vaa´at voivat toimia suuremmassakin mittakaavassa erilaisten konfliktien selvittelijöinä. Politiikassa toimiessaan hän on myös enemmän tasapainottelija kuin kannanottaja. Juristi on myös hyvin vaakamainen ammatti. Ilman merkin edustajana Vaaka pätee myös älyllisissä ammateissa, kuten tietotekniikan ammattilaisena tai tiedemiehenä.

takaisin ylös


SKORPIONI: 

Laatu: Kiinteä
Elementti: Vesi
Hallitsijaplaneetta: Pluto
Aurinko merkissä: 23.10.-23.11.

Eläinradan kahdeksas merkki on syvällinen, intohimoinen, intensiivinen, seksuaalinen ja voimakas Skorpioni. Koska Skorpioni on myös kriisien ja muodonmuutosten merkki, niin henkilökohtaisilla ominaisuuksilla on taipumus kasvaa ja kehittyä erilaisten murroskausien kautta. Tällaisia murroskausia ovat tyypillisesti rakastumiset, menetykset, petokset, äkkirikastumiset, konkurssit tai lasten syntymät. Skorpioni on luultavasti joutunut elämässään mukaan myös erilaisiin valtapeleihin ja juonitteluihin, jonka takia hänellä on vaikeuksia luottaa muihin, eikä hän herkästi paljasta sisimpäänsä muille, vaikka vesielementin vaistonvaraisuudella luotaakin muiden sielunelämää pelottavalla tarkkuudella. Skorpioni on merkkinä hyvin mustavalkoinen ja on kykenevä parhaimmillaan mitä suurimpaan kypsyyteen, valoisuuteen ja viisauteen, mutta pahimmillaan hän on hellittämättömän kostonhimoinen ja vihan riivaama ihminen.

Skorpioni pitää yleensäkin ottaen syväluotaavasta tutkimuksesta. Hän tonkii erityisen mielellään ”sontaa”, paljastaa väärinkäytöksiä, salaliittoja, salaisuuksia ja ihmisten pimeitä puolia. Kuolemasta ja kivusta puhuminen ei häntä pelota ja saattaa tuntea suoranaista viehtymystä kauhuun. Hänellä on myös taipumusta mystiikkaan, ja vaikka hän ei ns. yliluonnollisista kokemuksistaan puhuisikaan, niin luultavasti hänellä on niitä ollut yllin kyllin. Muista vesielementin edustajista poiketen Skorpionille sopii hyvin myös fyysinen rääkki, jossa hän voi mennäkin äärimmäisyyksiin kaikki tai ei mitään -tyyliin. Tämä on muussakin elämässä varsin tyypillinen Skorpioni-ominaisuus.

Ihmissuhteissaan Skorpioni tarvitsee kaikupohjaa voimakkaille tunteilleen ja varsin hallitsevalle seksuaalisuudelleen. Mikään lattea ei sovi hänelle. Tunnetasolla hän ei kuitenkaan antaudu helposti kenelle tahansa, vaan kumppanin tulisi olla erittäin luotettava. Tässäkin tapauksessa tosin kypsymätön Skorpioni voi syyllistyä kumppanin vahtimiseen ja kontrollointiin, jonka lisäksi hän on mustasukkainen ja kostonhaluinen, mikäli partneri on hänen mielestään syyllistynyt johonkin rikkeeseen. Parisuhteet muodostuvat usein myös valtataisteluksi. Nuori Skorpioni voi lisäksi olla suhteissaan hyvin kaksinaismoralistinen: hän itse on huolettomasti uskoton, mutta kumppanin tulisi olla hänelle 100% lojaali. Parhaimmillaan Skorpioni on kuitenkin kumppanina iloinen, eroottinen, aistillinen ja intohimoinen. Hän arvostaa itsensä kaltaisia ominaisuuksia myös muissa ihmisissä: energisyyttä, rohkeutta ja uskallusta sanoa omat mielipiteensä. Kumppanilla saa mielellään olla myös oma tahto, myötäilijä ei Skorpionia kovin kauan kiinnosta.

Ammatillisesti Skorpioni sopii hyvin muiden merkkien kaihtamiin töihin, joissa näkee elämän raadollisuutta, kuten kuolemaa, väkivaltaa, seksuaalirikoksia, suurkatastrofeja, mielenterveysongelmia ja talousrikoksia. Myös ammattiyhdistysasiat ovat Skorpionin omaa aluetta. Monet Skorpionit ovat kiinnostuneita lääketieteestä yleisemminkin, kun taas toiset suuntautuvat enemmän esim. energiahoitoihin ja luonnonlääkintään. Myös ydinfysiikka, genetiikka, farmakologia, regressioterapia, seksologia, urologia, gynekologia, syöpätutkimus, historia, syvänmerentutkimus ja psykologia ovat Skorpionin omaa alaa, samoin kuin esim. vesivoimaan liittyvät ammatit. Skorpionissa on runsain mitoin soturiluonnetta, joten armeija sopii hänelle hyvin työnantajaksi. Joillakin Skorpioneilla on hyvin kehittyneet käden taidot, ja he voivat viihtyä rakennusalalla, puuseppinä, putkimiehinä tai vaikkapa korusuunnittelijoina. Teurastaja on myös perinteinen Skorpioni-ammatti. Taiteellisia merkin edustajia löytyy myös yllin kyllin, ja heidän ilmaisunsa on yleensä intensiivistä ja joskus synkän raadollistakin. Jotkut Skorpionit ovat varsin yhteiskunnallisesti suuntautuneita, mutta varsinaista poliittista uraa enemmän heitä kiinnostaa politiikan tutkimus, salaliittoteoriat ja kaikenlaisten väärinkäytösten paljastaminen. Skorpioni sopii hyvin tutkivaksi journalistiksi. Liike- ja rahamaailmassa Skorpioni pärjää myös erinomaisesti. Hänen ominta aluettaan on muiden rahojen pyörittely, joka onnistuu esim. taloushallinnoissa, säätiöissä, pankeissa, pörsseissä ja vakuutuslaitoksissa.

takaisin ylös


JOUSIMIES: 

Laatu: Muuttuva
Elementti: Tuli
Hallitsijaplaneetta: Jupiter
Aurinko merkissä: 23.11.-23.12.

Eläinradan yhdeksäs merkki on suorasukainen, optimistinen, seikkailunhaluinen ja idealistinen Jousimies. Jousimies on varsinainen eläinradan saapasjalkakissa, joka on aina menossa ja merkeistä Kaksosten, Vesimiehen ja Kalojen ohella todennäköisimmin päätyy ainakin joksikin aikaa asumaan ulkomaille.

Jousimies on seikkailunhalunsa ohella tunnettu myös varsin voimakkaista ja ehdottomistakin mielipiteistään, joita hän ei liiemmälti muilta kätke. Heikkoutena on joskus se, että mielipiteet ei ole aina perustettu tiedolle, vaan Jousimies puhuu - tai pikemminkin saarnaa - enemmän omien aatteittensa ja uskonsa pohjalta, joissa saattaa olla joskus hyvinkin fanaattinen. Toisinaan näiden aatteiden perusta on turhankin heppoinen eivätkä ne kestä kriittistä tarkastelua. Jos nämä aatteet pistetään ehdolle, voidaan saada aikaan konflikti, koska Jousimies ei erityisesti pidä väärässä olemisesta. Jousimiehen rehellisyys ja suorapuheisuuskin on joskus varsin loukkaavaa, koska kahdenkeskisessä kanssakäymisessä tämä merkki voi osoittaa yllättävääkin kylmyyttä, vaikka noin suuremmassa mittakaavassa onkin filosofisena, joviaalina ja laajakatseisena ihmisenä kiinnostunut ympäristönsä ja yhteisösönsä hyvinvoinnista. Jousimiehessä onkin runsaasti maailmanparantajan vikaa.

Jousimiehen seikkailunhalu ilmenee monellakin tapaa. Jotkut ovat jatkuvasti reissussa, kun taas toiset ovat viehtyneet esim. moottoripyöräilyyn, uhkarohkeisiin tempauksiin tai vedonlyöntiin. Kuten vastamerkkinsä Kaksoset, Jousimies on varsin herkkä kyllästymään ja tarvitsee elämäänsä paljon vaihtelua. Jousimies voi olla intohimoinen penkkiurheilija, mutta varsin urheilullisena tyyppinä hän itsekin voi viihtyä pelikentillä, erityisesti joukkueurheilun parissa. Toisinaan ammattikin löytyy urheilun parista.

Ihmissuhteissaan menevä ja vapaudenhaluinen Jousimies arvostaa reippautta ja aktiivisuutta. Menevyyden ja vaihtelunhalun takia parisuhteen muodostaminen tai erityisesti sen ylläpitäminen voi kuitenkin olla Jousimiehelle haastavaa. Myös herkkyyden puute ja tietty ehdottomuus saattaa yllättää kumppanin. Lisäksi Jousimies ihastuu herkästi, eikä hän välttämättä jaksa panostaa vakisuhteeseen. Kaikista merkeistä Jousimies pysyykin todennäköisimmin pisimpään sinkkuna. Parhaimmillaan Jousimies on kuitenkin kumppanina innostava, intohimoinen, reilu, vilpitön, sydämellinen, puhelias ja seurallinen tulisielu.

Ammatillisesti Jousimiehen omimpia aloja ovat opetus, kulttuuri, uskonto, politiikka, oikeustiede, urheilu, matkailu ja kustannustoiminta. Korkeakoulutus kuuluu Jousimiehen alueeseen, joten yliopistoissa hän on omassa elementissään. Maailmanparantaminen voi kohdistua esim. luonnonsuojeluun, vaikkakin metsästystäkin pidetään Jousimiehen omana alueena. Jousimiehet ovat usein eläinrakkaita, joten myös eläinlääkärin tai vaikkapa hevoshoitajan ammatti sopii hänelle hänelle hyvin. Ratsastus tai raviurheilu kuuluvat usein Jousimiehen harrastuksiin, vaikkei niistä ihan ammattia tulisikaan. Oinaan ja Skorpionin ohella Jousimies sopii hyvin myös armeijan palvelukseen. Tulimerkkinä hän on myös luova ja visionäärinen, joten esim. kirjailijan, näyttelijän, arkkitehdin, muusikon tai elokuvaohjaajan ammatti sopii hänelle hyvin. Jos Jousimies ryhtyy toimittajaksi, niin ulkomaankirjeenvaihto sopii hänelle hyvin.

takaisin ylös


KAURIS: 

Laatu: Johtava
Elementti: Maa
Hallitsijaplaneetta: Saturnus
Aurinko merkissä: 23.12.-21.1.

Eläinradan kymmenes merkki on kurinalainen, työteliäs, perinteinen, vastuuntuntoinen ja realistinen Kauris. Kauris pitää suunnitelmallisuudesta melkeinpä asiassa kuin asiassa, joka on hyvä asia esim. pitkäjänteisissä työprojekteissa, mutta ihmissuhteissa hieman puuduttavaa. Hetkeen heittäytyminen ja spontaanisuus eivät ole Kauriin suurimpia lahjoja.

Kauriit ponnistavat usein vaikeista tai suorastaan vaatimattomista olosuhteista ja heidän isäsuhteensa on yleensä ollut etäinen tai puutteellinen. Toisinaan isä on ollut hyvin vastuuton hahmo, jolloin Kauris on saanut opetella vanhemmuutta jo lapsena, mutta toisaalta näkee tapauksia, jossa Kauriin isä on tiukka ja vaativa yhteiskunnallinen vaikuttaja, jonka rakkaus on ehdollista ja joka vaatii lapsiltaan mahdottomia suorituksia. Isän hyväksynnän hakemisesta voi tulla joillekin Kauriille elinikäinen missio. Joka tapauksessa Kauriita tuntuu riivaavan jatkuva riittämättömyyden ja syyllisyyden tunne, joka kanavoituu voimakkaaseen pätemisen tarpeeseen. Jos Kauriilta kysytään, hän pitää itseään herkkänä ja tunteellisena, mutta hyvin harvoin nämä ominaisuudet välittyvät ympäristöön. Toisin kuin vastamerkkinsä Rapu, tyypillinen Kauris ei pidä henkilökohtaisten asioidensa vatvomisesta vaan ottaa mieluummin jonkinlaisen asiantuntijan aseman ympäristössään. Yleisesti ottaen Kaurista pidetäänkin kylmänä tyyppinä, vaikka tämä ei tietenkään koko totuus asiasta ole. Kauris saattaa kuitenkin osoittaa yllättävääkin huumorintajua, joka on hänelle kenties vastalääke ainaista nurkan takana vaanivaa pessimismiä vastaan.

Ihmissuhteissa Kauris arvostaa eniten luotettavuutta. Kauris etenee suhteissaan - jos ei seksuaalisella tasolla niin ainakin tunnetasolla - hitaasti ja varovasti, eivätkä nopeammin syttyvien merkkien kärsivällisyys aina riitä tällaisen suhteen kehittelyyn. Kauris ei herkästi ilmaise todellisia tunteitaan ja tarpeitaan, joka on tietenkin epäluottamuksen osoitus ja moni ihailija pitää tätä loukkaavana itseään kohtaan. Kauris saattaa turvautua myös puolustusmekanismeihin, jolloin hän on potentiaalista partneria kohtaan vaativa, ilkeä ja kriittinen. Monien viileiden merkkien ohella myös Kauris tyytyy usein mieluummin irtosuhteisiin kuin parisuhteisiin, vaikka hän sopiikin niihin viime kädessä erittäin hyvin. Mikäli potentiaalinen partneri kuitenkin pitää haasteista, niin Kauriiseen kannattaa panostaa. Hän on kuitenkin parhaimmillaan ihmissuhteissaan iloinen, huomaavainen, luotettava, huolehtiva, omistautuva ja uskollinen. Rakkaudessa hän on hieman pidättyvä, mutta omalla varautuneella tavallaan myös lempeä ja viehättävä.

Ammatillisesti Kauris soveltuu ominaisuuksiensa puolesta melkein mihin tahansa työhön. Hänessä on runsaasti johtaja-aineista, yrittäjähenkisyyttä, organisointikykyä, silmää rakenteille ja järjestykselle. Hän on hyvä hallinnollisissa tehtävissä ja menestyy yritys- ja liikemaailmassa. Kaikki perinteisesti arvostetut ammatit, kuten lääkäri, lakimies, pappi, poliitikko, insinööri, tiedemies, arkkitehti ja opettaja, rehtori, kiehtovat Kaurista. Kauris päätyy lähes tehtävässä kuin tehtävässä yhteisönsä luottohenkilöksi. Toisaalta hän maamerkkinä sopii myös maanviljelijäksi. Hän sopii myös moniin virkamiestehtäviin, esim. verovirkailijaksi, poliisiksi, upseeriksi tai vaikkapa tullimieheksi. Jotkut Kauriit korostavat voimakkaasti perhearvoja, joka on perinteisesti vastamerkki Ravun omaa aluetta. Tällöin Kauris saattaa toimia vaikkapa lastensuojelun tai muun lastenhoidon alalla. Taiteellinen Kauris menestyy parhaiten vaikkapa ohjaajana tai graafikkona.

takaisin ylös


VESIMIES: 

Laatu: Johtava
Elementti: Ilma
Hallitsijaplaneetta: Uranus
Aurinko merkissä: 21.1.-20.2.

Eläinradan yhdestoista merkki on kekseliäs, älykäs, vapaudenhaluinen, kansainvälinen, yhteiskunnallinen, radikaali, humaani ja idealistinen Vesimies. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo voisi olla tämän merkin yleinen motto. Vesimies on parhaimmillaan silloin, kun vallitseviin oloihin tarvitaan muutosta. Uranuksen hallitsemana merkkinä Vesimies pyrkii radikaaleihinkin ja nopeisiin ratkaisuihin toimissaan, josta syystä häntä pidetään yleisissä kuvauksissa vallankumouksellisena.

Ilmamerkin edustajana Vesimies on hyvin älyllinen ja sosiaalinen. Sosiaalisuus toteutuu tällä merkillä parhaiten ystävien ja kavereiden parissa ja Vesimiehen kumppani saakin usein huomata, että jää tärkeysjärjestyksessä kauas ystävien jälkeen. Vesimies tutustuu nopeasti ihmisiin, mutta usein suhteet jäävät hieman etäisiksi, eikä hän mielellään antaudu hyvin läheisiin suhteisiin. Vesimies saattaa olla suorastaan läheisyyskammoinen, jolle löytyy useimmiten syy lapsuudesta tai teini-iästä, joka on saattanut olla jollakin tavalla erikoinen, rikkonainen tai yllättäviä muuttoja tai muutoksia täynnä. Vaikka joillakin Vesimiehillä perusturvallisuus on hyvä, niin todella traagisiakin tarinoita kuulee, mikä tekee tietynlaisen tunneperäisen suojautumisen tarpeen ymmärrettäväksi. Kauriin ohella Vesimiestä pidetään usein tunnekylmimpänä merkkinä. Kauriista poiketen Vesimies on tunnettu varsin äkkinäisistä ratkaisuistaan, jotka vaikeissa tilanteissa todellakin muuttavat elämää, mutta eri asia on se, muuttuuko elämä parempaan suuntaan. On esimerkiksi erikoista, että Vesimies saattaa äärimmäisen vapaudenhaluisena ja sitoutumiskammoisenakin merkkinä mennä naimisiin ja perustaa perheen heti kun se vain iän puolesta on mahdollista.

Ihmissuhteissaan Vesimiehen on voitava tuntea itsensä mahdollisimman vapaaksi ja kahleettomaksi. Kypsymätön Vesimies pelkää tunnekuohuja eikä hän osaa käsitellä niitä. Muiden ilmamerkkien tavoin Vesimiehessä tapaa luonteen kaksijakoisuutta ja hän saattaa saada uhattuna ollessaan pelottavia raivokohtauksia, vaikka normaalisti ystävällinen ja humoristinen seuramies tai -nainen onkin. Tunteet yllättävät joskus Vesimiehenkin, mutta jos on vaara, että ne johtaisivat joihinkin seuraamuksiin, kuten sitoutumiseen, eli kahlittuna olemisen tunteeseen, hän saattaa ottaa välittömästi etäisyyttä ihastuksensa kohteeseen. Jos Vesimies kuitenkin tuntee olevansa parisuhteessa vapaaehtoisesti eikä kumppani pyri häntä rajoittamaan, hän voi elää tässä suhteessa hyvinkin normaalien mittapuiden mukaan. Parhaimmillaan Vesimies on ihmissuhteissaan ystävällinen, seurallinen, hauska, spontaani, hyväsydäminen ja hullutteleva. Kumppanin olisi syytä olla avarakatseinen, humaani ja itsenäinen.

Ammatillisesti Vesimies on varsinainen keksijän, insinöörin, nörtin ja tiedemiehen prototyyppi. Vesimiehen hallintaan kuuluvat mm. ilmailu, rautatiet, astronomia ja astrologia. Vaikka hyvin rationaalinen tyyppi onkin, niin juuri astrologia saattaa vetää puoleensa rajatiedon osa-alueista. Toiset ovat kiinnostuneita vaikkapa UFO-tutkimuksesta. Humaanimpi tyyppi viihtyy opetuksen, yhdistystoiminnan, sosiaalityön, nuorisotyön tai kulttuurivaihdon parissa. Lasten tai nuorten parissa toimiessaan Vesimies voi olla hyvinkin epäitsekäs ja empaattinen. Tasa-arvoasiat ovat niin ikään Vesimiehellä sydäntä lähellä. Jos Vesimies ajautuu politiikkaan, hän pyrkii puuttumaan epätasa-arvoon, ahdasmielisyyteen ja tekopyhyyteen. Jousimiehen tavoin Vesimiehessä on paljon maailmanparantajan vikaa ja hän on myös kiinnostunut kansainvälisistä asioista ja päätyy helposti asumaan ulkomaille ainakin väliaikaisesti, ellei pysyvästi. Vesimies sopii hyvin myös kirjailijaksi ja estradeille ja muusikkona hän on yleensä uusia suuntauksia luova. Mm. jazzia pidetään vesimiesmäisenä musiikin lajina. Teatteri kiinnostaa myös monia ja Vesimiehiä näkee usein esim. stand up -koomikkoina. Vesimies ei pidä rutiineista eikä byrokratiasta ja jos työ alkaa olla saman toistoa, hän saattaa toimia luonteensa mukaisesti ja vaihtaa työpaikkaa tai jopa alaa useammankin kerran elämässään.

takaisin ylös


KALAT: 

Laatu: Muuttuva
Elementti: Vesi
Hallitsijaplaneetta: Neptunus
Aurinko merkissä: 20.2.-21.3.

Eläinradan kahdestoista ja viimeinen merkki on kollektiivinen, haaveileva, intuitiivinen, tunteellinen, ystävällinen, romanttinen, empaattinen ja viisas Kalat. Kaloja pidetään monesti täydellisenä haihattelijoina, mutta tämä lienee melko kaukana totuudesta. Mikäli Kalat on sinut herkkyytensä kanssa, hänestä löytyy runsaasti sisäänrakennettua viisautta ja voimaa, jolloin hän kykenee tekemään elämässään varsin kestäviä, järkeviä ja hyviä ratkaisuja.

Kalat on yksilönä monipuolinen ja sopeutuvainen ja herkkyytensä takia hän yrittää yleensä välttää konfliktia Vaa´an tavoin. Kuten Skorpioni, Kalat on myös taipuvainen mystiikkaan, ja astrologeissa, selvänäkijöissä, mystikoissa ja henkiparantajissa on runsaasti tämän merkin edustajia. Taipumukset tulevat useimmiten näkyviin jo nuorella iällä ja vaikka henkimaailman asiat jäisivät jossain vaiheessa taka-alalle, ne pompahtavat taas tietoisuuteen ennemmin tai myöhemmin. Kalojen henkisyys tai hengellisyys on tavallisesti erilaista kuin esim. Jousimiehellä, joka toimii yleensä yhteiskunnallisten laitosten puitteissa, kun taas Kalan jumaltietoisuus on pikemminkin välittömästä ja henkilökohtaisesta kokemuksesta kumpuavaa tietoa. Kalat ovat tavallisesti myös taiteellisia ja heitä kiinnostaa säveltäminen, laulaminen, valokuvaus tai näytteleminen. Kalat voi olla myös todella intohimoinen tanssija! Hyvä mielikuvitus on niin ikään etu kaikenlaisessa luovassa työssä, vaikkakin varjopuoleksi voi mainita liiallisen pilvilinnoissa viihtymisen. Kaloissa näkee myös hajamielisiä tiedemies- tai nörttityyppejä, jolloin he ovat kiinnostuneita vastamerkistään Neitsyestä poiketen synteeseistä ja laajoista kokonaisuuksista. Vesi saattaa elementtinä olla Kaloille yllättävänkin tärkeä ja hän voi valita asuinpaikkansankin meren ääreltä tai sitten hän viihtyy merillä kaiket vapaa-aikansa, ellei ole merenkäynnistä saanut suorastaan ammattia itselleen.

Kalojen suurimmaksi heikkoudeksi mainitaan taipumus addiktioihin ja todellisuuspakoisuus. Kala ei yleensä uskalla Skorpionista poiketen kohdata elämän raadollisuutta, petoksia tai valheita silmästä silmään, vaan hän ennemmin turvautuu päihteisiin, lääkkeisiin, elokuvien tuijotteluun, nettisurffailuun tai matkusteluun - matkustelu on tällöin enemmän pakomatka todellisuudesta kuin tutustumisretki vieraaseen paikkaan tai kulttuuriin. Elämän aallonpohjissa Kala masentuu herkästi.

Ihmissuhteissa Kalat on lempeä, ystävällinen ja viehättävä, mutta samalla suojakuoren puuttuminen itsen ja muiden välillä voi päästää läpi monenlaista yrittäjää. Kalat tuntee herkästi empatiaa kovia kokeneita kanssaihmisiään kohtaan, mikä voi olla hyväkin asia, mutta tässä porukassa on myös mukana vahingollisia tyyppejä, joiden seurassa Kalat alkaa väistämättä voida huonosti. Kypsymätön Kalat sortuu helposti hyvinkin läheisriippuvaisiin suhteisiin, joissa on kyse enemmän terapiasta kuin kumppanuudesta ja rakkaudesta. Parhaimmillaan Kalat on kuitenkin ihmissuhteissaan hellä, avoin, huomaavainen, uskollinen ja luotettava. Rakkaudessa hän on vastaanottavainen, romanttinen, omistautuva ja intohimoinen.

Ammatillisesti Kalat sopii aloille, joissa tarvitaan rauhallista, ja sopeutuvaa luonnetta, joustavuutta, yhteistyökykyä ja auttamishalua. Tyypillinen ammatti on sairaanhoitaja tai lääkäri. Hän voi toimia myös terapeuttina vaikkapa erilaisten riippuvuuksien hoidossa. Mielisairaanhoitaja, psykoterapeutti, eläinlääkäri tai vaikkapa taideterapeutti ovat Kalalle myös hyvin soveltuvia ammatteja. Kalat soveltuvat hyvin myös vaihtoehtoisten hoitomuotojen pariin, joissa ihmistä katsotaan enemmänkin psykosomaattisena kokonaisuutena kuin yksittäisenä sairautena. Luovat tyypit sopivat näyttelijöiksi, muusikoiksi, taidemaalareiksi, runoilijoiksi tai kirjailijoiksi. Kalojen merkki hallitsee jalkateriä ja tämän merkin edustajista voi löytyä yllättävästikin kenkäfriikkejä: ura voi urjeta niidenkin parista! Hengelliset tyypit voivat löytää ammatin yhteiskunnallisten instituutioiden parista, vaikkakin Kalan henkisyys ei välttämättä ole niihin parhaalla mahdollisella tavalla soveltuvaa. Liikemaailmassa Kala voi menestyä hyvän vaistonsa ja neuvottelukykynsä ansioista, joskin bisnesmaailman kovat arvot eivät välttämättä ole harmoniassa Kalojen arvomaailman kanssa. Asiakaspalvelu- ja PR-tehtäviin hän kuitenkin sopinee hyvin. Jo aikaisemmin mainittu tiede ja tekniikka voi sopia Kalalle hyvinkin - olihan mm. Albert Einstein nimenomaisesti Kalat. Veteen liittyvät alat ovat niin ikään Kalojen aluetta, toisin sanoen hän voi viihtyä vaikkapa uimaopettajana, merimiehenä tai kalastajana. Politiikan kyynärpäätaktiikka sen sijaan saattaa olla Kalalle liikaa ja vaikka hänen viisautensa olisikin tervetullutta tälläkin saralla, niin hän on vaarassa tulla jyrätyksi aggressiivisempien merkkien taholta.

takaisin ylös


 «TULOSTA TEKSTI

  | pages powered and designed by aboanet